GBK:n vieraaksi

Gamlakarleby Bollklubb vs. FC Vaajakoski perjantaina klo 19.00 Kokkolassa

FC Vaajakoski jatkaa urakkaansa perjantaina Kokkolassa. Kotijoukkue GBK on FCV:tä neljä pistettä jäljessä, ja joukkueen päävalmentaja Reijo Timonen kertookin alkukauden sujuneen vaihtelevasti. GBK:lle on asetettu seuran puolesta tavoitteeksi sijoittua lohkossa kolmen parhaan joukkoon, mutta joukkueella itsellään ei ole sijoitusten osalta tavoitteita. Kovin kaukanahan tavoitteestaan kokkolalaiset eivät tällä hetkellä ole, sillä sijoitus ennen perjantain kamppailua on neljäs.

Nuori ryhmä, joka koostuu pääosin 20-21 -vuotiaista pelaajista pääsee otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä terveystilanne on hyvä, ja viime kierroksella joukkue haki 0-2 -vierasvoiton FC Korsholmilta. Päävalmentaja Timonen viittaa sarjataulukkoon, ja pitää GBK:ta altavastaajana perjantaina. Timonen pitää vierasjoukkue FCV:tä maaliahneena porukkana, ja nostaa vähemmän yllättäen Tomi Karlstedtin nimen esiin. Tomppa tuleekin pitää aisoissa, jotta pisteet jäisivät Kokkolaan, ja kotivoittoa GBK lähteekin hakemaan.

FC Vaajakosken päävalmentaja Pertti Kastarinen on ottelun alla luottavaisin mielin, mutta muistelee viikolla pelattujen vieraspelien olleen FCV:lle ”tikkuisia” (=vaikeita) pelejä. Kastarinen toivoo viime pelin vireen jatkuvan, ja mikäli maalipaikoissa onnistutaan samaan tyyliin kuin Kajaanin Hakaa vastaan, on vierasvoitto täysin mahdollinen.

GBK on ”scoutattu” ennakkoon, ja sen vahvuudet ovat tiedossa. Päävalmentaja painottaa hyvän alun tärkeyttä, ja sitä varmasti tarvitaankin. Nöyrällä, mutta määrätietoisella otteella vaajakoskelaisilla on epäilemättä kaikki avaimet voittoon, vaikka joukkue onkin tällä hetkellä melkoisessa loukkaantumissumassa.

Pitkäaikaispotilaat Dahir, Kiiveri, Huisman ja Kosonen jatkavat edelleen toipumista, ja edellämainittujen lisäksi poissaolijoiden listalle liittyvät myös Jauho Muurikainen (pohje), Tuomo Janatuinen (polvi), Jussi Kuortti (työeste) sekä Miika Kastarinen (työeste). Simo Ihalaisen ja Simon Walkerin pelaaminen on epätodennäköistä.

Kovin montaa vaihtomiestä FCV ei vallitsevasta tilanteesta johtuen saa jalkeille, ja kun kelikin on erittäin kuluttava, tulee perjantai-illasta varmasti hikinen.

Päävalmentajat Kastarinen ja Timonen innostuivat veikkaamaan myös sunnuntaisen MM-finaalin voittajaa. Kummatkin päätyivät Espanjaan, ja Pertti muistuttikin tienneensä tulevan mestarin jo kauan ennen kisojen alkua!