Futsal kauden avaus

Futsal P94 sarjan vauhdikas avaus 

Kesän ulkoilmakauden perinteenä yhteistyö- ja avunantohengessä synnytetty FCV:n 94 poikien futsaljoukkue sisältää kolmen kyseisenä vuonna syntyneen pojan (Leksa, Ronnie, Roope) lisäksi otteluittain jonkin verran vaihtuvan 95:ten otoksen (tänään Eetu, Juhana, Risto, Tino). Aloituspäivässä 15.11. Lehtisaaren urheiluhallilla poikia oli mukana yhteensä kuusi ensimmäisessä pelissä ja seitsemän toisessa, vaihtomiehiä siis yksi ja kaksi. 95-pojathan pelaavat lisäksi oman futsal-sarjansa kevättalven puolella.

Oli asiaa aloittaa talven futsalit ottelulla ns. rakasta vihollista vastaan, eli Jämsänkosken Ilvestä, noita oranssin värisiä paperilaakson petoja. Tällä kertaa Ilves oli jotakuinkin klubilaisten (siis meidän) talutettavissa. Maalitykkinä kauden avannut Tino (jonka kannustamaan saapunut fanilauma risti ”Ristoksi”) ei tyytynyt vähempään kuin viiteen (5!) henkilökohtaiseen osumaan. (Päävalmentaja, tultuaan myöhemmin paikalle – joukkuetta voittoisassa ottelussa luotsasi Seppo – hän kyllä veisteli jotakin Tinon kuudesta (6) osumasta, mutta tämän tausta jääköön paikalla olijoiden tarkoin vartioimaksi salaisuudeksi…)

 

Asiallisin lukemiin mennäksemme, ottelu päättyi 3-6 Vaajakosken leijonien eduksi. Yhden maalin laukoi Eetu, joka saa bonukset myös päivän palloiluteosta: suoraan Killerin teholta Lehtisaaren futsal-sirkukseen.

 

Toinen ottelu FCV vastaan Muuramen yritys – ehkä toinen rakas vihollinen – pelattiinkin sitten turvallisesti päävalmentajan Veken ohjastamana. Monella FCV-mielisellä katsomon ja kentänkin puolella kuitenkin hymy hyytyi ennätysnopeasti, ainakin hetkeksi, kun aloitusvuoron arvalla saanut Muurame losautti aloituskosketuksena pallon suoraan Ronnien selän taakse maaliin, jolloin huippupelastuksiin venynyt veskari ei ennättänyt kissaa sanoa. Siis palloa ei syötetty, suoraan maaliin vaan! Sääntökeskustelu aiheesta näytti jatkuvan pimeällä parkkipaikalla sateesta huolimatta…Olihan se dramaattista, kirjanpitoon maalintekoajaksi tuli 00:01, ja lieviä paniikin oireita alkoi hiipiä FCV:n otteisiin kohta, kun alun jälkeen MuuY:n painostus tietysti innokkaana jatkui. Ronnie venyi hyviin suorituksiin ja mm. yhteen kohahduttaneeseen refleksitorjuntaan varmamaali-tilanteessa. Mutta ei, tämä ei riittänyt. Pikkupaniikissa syötettiin välillä vastustajalle, unohdettiin miesvartiointi yms., sellaistahan sattuu joskus isoillekin.

 

Toinen puoliaika alkoi 0-4 tilanteessa Yrityksen hyväksi, mutta eikös me voitettu se kuitenkin 2-0! Perusmatematiikalla voi silti äkkiä selvittää, että lopputulos oli 2-4 naapurille.  FCV:n osumat laukoivat Risto (oikea Risto, ei Tino) ja Juhana rankkarista. Kauden aloitus oli vauhdikas ja jännittävä sisältäen voittoa ja tappiota – voisiko kauden enää paremmin aloittaa? Edessä odottavat monet mielenkiintoiset ottelut ja vastustajat.