FCV:lle täysi potti tuliaisena Iisalmesta

Menomatkalla keli näytti vielä sateiselta, mutta ottelun alla aurinko alkoi paistamaan ja FC Vaajakoski haki tärkeät pisteet. PK-37 – FC Vaajakoski 1-2 (0-1).

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet pyrkivät hyökkäämään suoraviivaisesti ja se avasikin muutamia maalitilanteita molempiin päihin. 15 peliminuutin kohdalla Jasin Abahassine pääsi laukaisemaan vapaasti noin 25 metristä. Kierteinen pallo sunntautui etuylänurkkaan johon PK:n maalivahti Jyri Junnilainen sai hieman sormiaan väliin, muttei riittävästi. FCV 1-0 johtoon. Maalin jälkeen kotijoukkue sai peliä haltuunsa, kun FCV:n agressiivinen prässipeli hiipui. Pallokerho sai aikaiseksi muutaman vaarallisen laukauksen, mutta Sami Myllymäki torjui ne varmasti. FCV sai uuden vaihteen päälle ja vyörytti PK:n maalille. Yhden hyökkäyksen päätteeksi Jere Keskinen kaadettiin rangaistusalueella. Pilkkua meni totutusti ampumaan Tomi Karlstedt, joka kuitenkin harvinaisesti epäonnistui laukauksen suuntautuessa yli maalin. Ensimmäisen jakson lopussa PK sai muutaman vaarallisen myllyn vierailijoiden rangaistusalueelle, mutta palloa ei saatu toimitettua maaliin asti.

Toisen jakson PK aloitti terävästi. Jaksoa oli pelattu vajaa minuutti, kun pallo kävi FCV:n maalin ylärimassa. Kotijoukkueen vahvasta hallinnasta huolimatta noin tunnin pelin kohdalla FCV sai loistavan hetken. Pallo saatiin pelattua hyvin PK:n kenttäpuoliskolle ja pitkän hyökkäyksen päätteeksi Tomppa pääsi laukaisemaan, mutta pallo kimposi tolpasta ohi maalin. Viimein PK:n kova yritys palkittiin, kun Teemu Leskinen pääsi puskemaan pallon takatolpalta maaliin. Vaajakoskelaisten taisteleva ilme palkittiin myöskin ja FCV sai puristettua tarvittavan voitto-osuman 85. peliminuutilla. Tomppa syötti Jukka Kososen maalipaikkaan. Jukan laukaus osui kuitenkin tolppaan. Paikalle kerkesi ensimmäisenä Kalle Kautto, joka siirsi pelivälineen varmasti maaliin. Ottelun loppu oli vieraiden kovaa puolustustaistelua ja tällä kertaa taistelu palkittiin kolmen pisteen muodossa.

FC Vaajakoski: Sami Myllymäki, Jere Keskinen, Jarmo Leskinen, Niko Leppänen, Mikko Pietilä (90′ Niko Kiiveri), Tarkko Savela (73′ Jukka Kosonen), Kimmo Huisman, Otto Piili, Jasin Abahassine (83′ Miika Kastarinen), Tomi Karlstedt, Kalle Kautto.