FCV vs. JJK/B2

Edustusjoukkue aloitti harjoitusottelut voitolla

Edustusjoukkue pelasi kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa sunnuntaina 17.2. klo 8.30. Paikkana toimi Hippoksen halli ja vastassa oli JJK/B2. Ennakkospekuloinneissa polttavimpina aiheina olivat pelaajien silmäpussit sekä Tom Karlstedtin paluu hyökkäykseen JJK:ssa vietetyn vuoden jälkeen.
Ottelu lähti tunnustellen käyntiin. Ensimmäisten minuuttien aikana FCV:n pelaajien jalat tärisivät kuin bambilla kevätjäillä ja pallo kimpoili tavalla, joka on tuttu lähinnä flipperinpelaajille. Lievähkön alkujäykkyyden jälkeen opittiin tunnistamaan oman pelipaidan väri ja syötöt rupesivat napsumaan kohdilleen(tai ainakin sinne päin). Tämän seurauksena Karlstedtin Tomppa pääsi muutamaan kertaan kokeilemaan maalivahdin taitoja melko läheltä maalia. Peli pysyi kuitenkin tasatilanteessa. Syyksi epäiltiin pelin aikaisen ajankohdan ja hallin kirkkaiden valojen pelaajille aiheuttamaa silmien siristelyä.
Pian oli unihiekat ja siristelyt karisteltu silmistä ja paine vastustajan päädyssä kasvoi. Vasemman laidan parivaljakko Antila & Haataja rakensivat aktiivisesti tilanteita ja lopulta FCV:n Ville ”Carlos” Santala viimeisteli maalin edestä 1-0. Ja lisää seurasi. Vaajakosken oma kultakenkä, Tomppa Karlstedt, hankki rankkarin ja upotti pallon varmasti maaliin. Tämän jälkeen palloteltiin leppoisissa merkeissä, kunnes juuri ennen puoliaikaa tilanteeksi muuttui 3-0. Maali syntyi, kun pallo ajautui Antilan Villelle 23 metriin. Jo muutaman kuukauden ajan harjoituksissa pelkoa ja ihastusta herättänyt piiska löysi tiensä vastustajan maalin alakulmaan.
Toiselle puoliajalle vaihdettiin jonkin verran miehitystä, jotta kaikki saivat nauttia jalkoja hyväilevästä pelialustasta. Ottelun kaava pysyi jokseenkin samana, tosin vastustaja vetäytyi entistä enemmän. Jakson alkupuolella FCV lisäsi johtoaan. Oikealle laidalle tullut Jaakko Sipinen hassutti puolustajan kuudentoista rajalla ja kiskaisi pallon tarkasti takakulmaan. Maalipaikkoja riitti jatkossakin, mutta ainoastaan Ville ”on näitä ennenkin tehty” Pekkanen käytti paikkansa. Mies nykäisi rangaistusalueen kulmasta komean volleyn vastustajan verkon perukoille ja lukemiksi 5-0.
Verkkotoimitus ei ole täysin varma, tekikö FCV vielä yhden maalin. Jos teki, niin oli se varmasti aamun komein maali ja kaikki kunnia sen tekijälle. Ottelu päättyi joka tapauksessa FCV:n selkeään voittoon.