FCV tyhjin käsin kotiin Kokkolasta

Kokkolan Keskuskentällä kauniissa kesäisessä säässä kohtasivat kaksi alisuorittanutta joukkuetta, GBK ja FC Vaajakoski. Molemmat joukkueet kaipasivat kipeästi pisteitä, joten ottelusta odotettiin tasaista pelaamista. Kotijoukkue onnistui korjaamaan arvokkaat pisteet kahdella ensimmäisen puoliajan hienolla maalilla. Komea oli vieraiden kavennuskin, vaan se ei lohduttane kun pisteet jäivät Kokkolaan luvuin 2-1 (2-0).

Ottelun alku lähti kotijoukkueen komennossa, ja jo 7 minuutin kohdalla syntyi ensimmäinen maali. Matala keskitys oikealta laidalta ja Petteri Jokihaara laukoi hienosti 1-0. Ottelun hallinta jatkui kotijoukkueella, mutta pääsääntöisesti keskialueella. Isännät siirtyivät 2-0 johtoon ajassa 31 minuuttia. Vapaapotkun jälkeen pallo pelattiin FCV puolustuslinjan taakse, josta Ville Jylhä komeasti siirtää sen maaliin. Vieraiden kavennus oli lähellä jakson loppuhetkillä, kun GBK alakerta pelaa huolimattomasti. Alaspäin pelatun pallon haistaa Miika Kastarinen joka ohittaa maalivahdin, mutta uhrautuvasti heittäytyvä GBK pelaaja ennättää juuri saamaan jalkansa pallon eteen. Lisämaaleja ei ennen taukoa nähty.

Toiselle jaksolle saapui pirteämpi vaajakoskelaisryhmä. Tilanteita saatiin luotua ja palloa liikuteltua jouhevasti. Tunnin pelin jälkeen vieraat onnistuivat kaventamaan pelin. Kalle Kauton komea keskitys löytää takatolpalla väijyvän Jasin Abahassisen. Jaska ottaa pallon tyylikkästi alas ja sijoittaa sen nätisti ohi GBK vahdin. Tämän jälkeen molemmat joukkueet saivat muutamia maalipaikkoja, mutta lisäosumia ei nähty. GBK:n tiivis puolustus pakotti vaajakoskelaiset liian usein kokeilemaan ratkaisuja kaukaa, eivätkä vedot tällä kertaa onnistuneet. Näin GBK nappasi tärkeät pisteet luvuin 2-1. Lisämurheita vaajakoskelaisille aiheutti puolustaja Kimmo Tolvasen loukkaantuminen. Takareisi sanoi sopimuksen irti, ja se tietää muutamien viikkojen huilia.