FCV/Reds – PaRi II 2-0 (1-0)

17 min 1-0 Juuso Puttonen 
90 min 2-0 Janne Porkka 

Kesäkuun toisena päivänä koko Jyvässeutu tuntui olevan latautuneessa tilassa illan jännittävää päänäytelmää varten. Kelikin oli totuttuun redsiläiseen tapaan tuulinen ja viileä. Tämä näytelmä ei näkynyt Canal+:lla vaan Jyskän vihreällä veralla, kun vastakkain iskivät vitosen B-lohkon kärkijoukkue PaRi II ja odotettua vaisummin kauden aloittanut FCV/Reds. Redsin kannalta ottelun juoni oli selvä, tulos tai ulos. Kyse oli siis elämää suuremmasta kamppailusta. Lopulta myös ilmasto tajusi tämän ja peli vietiin läpi hyvissä olosuhteissa.

Harjoitusottelusta tuttu vastustaja tiedettiin taitavaksi joukkueeksi, jolla olisi kovemmalla reenillä mahdollisuuksia vaikka kakkoseen, Redsin tyytyessä ykköseen Wink. Onneksi Baxterin pestiä havitteleva valmentaja Risto Jussilainen oli hionut Redsin taktiikan oivaksi vastustajan heikkoudet silmällä pitäen. Valmentajan kuviot ja kova asenne mielessä Reds asteli ensimmäistä kertaa tällä kaudella kentälle itseluottamusta huokuen.

Peli alkoi tasaisissa merkeissä lähinnä keskikentän pallottelulla. Etukäteiskuvioista poiketen Reds joutui alussa hieman roiskimaan pitkiä palloja, jotka kokeneet PaRin topparit katkaisivat helposti. Toisaalta Reds puolustus piti myös PaRin yritykset aisoissa. 17. minuutilla Reds onnistui pelaamaan hurjaan vireeseen päässeen Mikael Fors.., eiku Juuso Puttosen läpi, joka viimeisteli kylmän viileästi pienellä maalivahdin avustuksella. Kyseinen tilanne taisi olla myös pelin ensimmäinen oikea maalipaikka.

Maalin jälkeen ote siirtyi 10 minuutiksi Redsille, joka saikin aikaan muutamia hyviä tilanteita. Paras näistä tuli Lastulle, joka pääsi jatkamaan Jannen muurista kimmonnutta palloa seitsemästä metristä. Lastun puujalkatekniikka ei ollut kuitenkaan tällä kertaa riittävän nopeaa vaan vastustajan puolustaja pääsi liukumaan laukauksen kulmaksi. Lisäksi ajanjakso sisälsi Jannen ja Niman ylärimalaukaukset. Reilun puolen tunnin jälkeen ote siirtyi PaRille. Liekö syynä ollut Redsin muutamat vaihdot, jotka sekoittivat hieman peliä? Tuona aikana PaRi painoi päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta koko pelin hyvin toiminut Reds puolustus piti vastustajan poissa kunnollisista maalipaikoista yhtä tolppalaukausta lukuunottamatta. Puoliajan lopulla peli jälleen tasoittui. Ensimmäisen puoliajan pallonhallintaprosentiksi laskettiin 50-50.

Toinen puoliaika alkoi hienoisessa Redsin painostuksessa. Reds onnistui luomaan tilanteita hyvin lähtien liikkeelle laitojen kautta, mutta tällä kertaa yhtään paikkaa ei onnistuttu viimeistelemään. Puoliajan edetessä PaRi oli pakotettu nostamaan miehistöään ylöspäin, joka antoi Redsille mahdollisuuden vastahyökkäyksiin. Toisaalta Reds alkoi myös pelaamaan varmemmin puolustuksen kautta, jotta 1-0 johto voitaisiin pitää loppuun asti.

Käytännössä viimeisen 20 minuutin käsikirjoitus oli sellainen, että PaRi vyörytti hyökkäyksiä ja Reds iski pikaisilla vastaiskuilla. Tämä ajanjakso nosti heikkohermoisimpien pulssin yli lääkärien sallimien rajojen minkä takia osa katsojista joutui ehkä lähtemään terveyskeskukseen kesken pelin. Tästä en kuitenkaan ole varma kun keskityin itse pelin seuraamiseen. Onneksi PaRin hyökkäykset jäivät poikkeuksetta liian hitaiksi mikä esti vaarallisimmat tilanteet. Parista paikasta vastustaja olisi voinut kyllä rokottaa, kuten tilanteesta jossa PaRin mies pääsi laukomaan viidestä metristä volleyn, onneksi kuitenkin yli maalin. Toisaalta myös Redsin vastahyökkäyksistä olisi pallon voinut maaliin laittaa kun päästiin kolmella kahta vastaan hyökkäämään.

Tuomarin katsellessa jo kelloa Reds iski vielä kerran vasemmalta laidalta Miskan antaessa loisto keskityksen maalille, jonka pääpelin erikoismies Janne Porkka sivalsi takakulmaan. Tätä myötä peli oli taputeltu ja oli aika siirtyä kättelemään hyvin pelannutta vastustajaa ja hyvin viheltänyttä tuomaria.

Reds onnistui tänään koko rintamalla ja jokaisen miehen voimin. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella peliin voidaan olla tyytyväisiä, kun aikaisemmin oli onnistuttu pelaamaan kunnolla vain yksi puoliaika (toinen puoliaika KJazz pelistä). Erityismaininnan ansaitsee vahvasti pelannut puolustus sekä hyviä ja selkeitä vastaantuloja tehnyt maalivahti. Tällä kertaa myös keskikenttä laski hyvin avustamaan puolustusta liekö PaRin hitaista hyökkäyksistä johtuen. Redsin hyökkäyskin pelasi kohtuu hyvän pelin. Ehkä muutamassa paikassa ratkaisevan syötön tai laukauksen olisi voinut pelata huolellisemmin.

Varmuudella voin sanoa, että illan peli oli tämän kauden vitosen peleistä kovatasoisin. PaRin kokemus tuntui olevan rautaa ja toisaalta Redsin liike oli tänään hyvää. Pallonhallinta oli aika tasan, mutta Redsin hyökkäykset olivat vaarallisempia, joten voidaan sanoa voiton olleen ansaittu. Mikäli joukkueet jatkavat tällä tasolla ei ole epäselvyyksiä B-lohkon kärkijoukkueista. Toivottavasti näin myös käy, sen verran reiluja pelimiehiä PaRilaiset olivat. Muun muassa allekirjoittanutta onniteltiin kerran hyvästä linjasta karkaamisesta, valitettavasti tilanne päättyi paitsioon.

Tilastonikkareille tiedoksi, että Jannen komea maali oli saatu virallisiin papereihin jotenkin Miskan maaliksi. Miska sai siis korvauksen KonnU pelissä viedystä maalista. Tällä hetkellä Qaisar on yhden maalin velkaa Jannelle. Onneksi Redsin oma tilastotiimi pitää huolen siitä, että asianosaiset saavat heille kuuluvan kunnian. 

Pelissä mukana: Marko, Jonne, Miska, Juuso, Henkka, Antti, Ana, Qaisar, Jesse, Lastu, Janne, Nima, Ville, Jaakko, Jere, Tomi ja Rise.