FCV/Reds – Nousu 7-3 (5-1)

23 min 1-0 Juuso Puttonen 
27 min 2-0 Tuukka Järvenpää 
30 min 2-1  
35 min 3-1 Risto Jussilainen 
41 min 4-1 Janne Porkka
44 min 5-1 Tuukka Järvenpää
65 min 5-2  
78 min 5-3  
84 min 6-3 Konsta Nyyssönen
90 min 7-3 Juuso Puttonen

Perjantain 27.6 piti tarjota kaikille jalkapallon ystäville mainion tilaisuuden seurata huippujalkapalloa Jyskän stadionilla, kun pakkovoittoa hakenut Reds kohtasi Halssilassa majaansa pitävän Jyväskylän Nousun. Kaikki oli ennakolta kunnossa: joukkueet olivat motivoituneita ja sää oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella lämmin ja aurinkoinen. Valitettavasti pelistä tuli tämän vuoden hirvein näytös mitä Jyskässä on nähty Redsin, 13-vuotiaiden tyttöjen ja jopa H-junnujen pelit mukaan lukien. Pyydänkin kotijoukkueen kapteenina syvästi anteeksi kaikilta paikalle tulleilta maksaneilta katsojilta, ja lupaan, että tällaista esitystä ei enää Jyskässä nähdä. Onneksi, kelistä ja perjantaista huolimatta, kentälle ei ollut eksynyt brenkuttelijoita. Heiltä palautteen olisi saanut suoraan. No toisaalta pelissä tuli ainakin paljon maaleja, joten kait tuo edes jollakin lailla viihdyttävä näytös oli.

Pelin sekavuuden takia tämän raportinkin kirjoittaminen on hieman hankalaa. Lopussa kovan kolauksen saanut pääparkakaan ei ihan parhaassa kunnossa vielä ole. Raporttia hankaloittaa pöytäkirjan virheet ja puutteet. Tälläkin kertaa yksi maalintekijä oli merkattu väärin. Huvittavin kohta pöytäkirjassa on puoliaikatulos joksi on merkitty 3-0, vaikka  peli ei edes ollut missään vaiheessa noissa lukemissa Smile. Pöytäkirjasta huolimatta, tuomari hoiti hommansa kentällä selvästi parhaiten.

Ottelu alkoi hieman jännittyneissä tunnelmissa puolin ja toisin. Ensimmäiset 20 minuuttia molemmat joukkueet pyrkivät antamaan läpisyötön hyökkääjille joko puolustuksesta tai keskikentältä. Poikkeuksetta nämä Redsin ilmassa ja Nousun maata pitkin pelaamat roiskaisut karkasivat vastustajan maalivahdille. Jostain syystä Reds pyrki Nousun sumputtaman keskustan läpi syöttämään pallon vastustajan mokelle, vaikka laidoilla olisi ollut tilaa pienoiskoneiden lentokentille. Ehkä Redsiläiset hyvinä isäntinä halusivat lämmitellä Nousun maaliin laitettua kenttäpelaajaa.

Reilun parin kymmenen minuutin kohdalla alkoi sitten tapahtua. Redsin avausmaali syntyi laidalta heitetystä keskityksestä, joka pomppasi Topiakselta ja maalivahdilta suoraan Juuso Puttoselle, joka sai siirtää pallon lähes tyhjään maaliin. Noin viisi minuuttia edellisestä kauden toisen pelin pelannut Tuukka Järvenpää ampui hienon vaparin tolpan kautta sisään. Tästä jälleen muutaman minuutin päästä oli Nousun vuoro tehdä maali. Läpiajoon päässeellä halssilalaisella ei ollut ongelmia kaventaa tilanteeksi 2-1 raajarikkoisen Suomun estelyistä huolimatta.

Hetkiseksi jännäksi mennyt peli alkoi näyttää jälleen selvältä kun Risto Jussilainen taisteli Redsille 3-1 maalin. Tätä seurasi Janne Porkan tekemä 4-1 maali, johon loistavan läpisyötön antoi Nousun mies. Lopussa Tuukka iski vielä puoliaikatilanteeksi 5-1 katkaisemalla moken syötön ja nostamalla pallon 35 metristä tyhjillä olleeseen maaliin. Jannen ja Tuukan maalit saattoivat olla toisinkin päin. Näin Reds meni selvissä johtolukemissa tauolle, vaikka hieman halvoilta maalit tuntuivatkin.

Toinen puoliaika näyttikin olevan enemmän tai vähemmän pelailua ja loppuvihellyksen odottelua. Peliin tuli vielä hieman jännitystä Nousun kavennettua tilanteeksi 5-2, kun puoliaikaa oli pelattu noin parikymmentä minuuttia. Tästä innostuneet halssilalaiset painoivat laiskasti pelanneen Redsin päälle, ja saivatkin luotua muutamia hyviä maalintekotilanteita. 78. minuutilla Nousu nousi nosteessaan jo kahden maalin päähän pelin kaventuessa 5-3:ksi. Tätä seurasi pieni paniikkijakso Redsin päässä kunnes Konsta Nyyssönen sai karvattua pallon pois puoleen kenttään vastaan tulleelta Nousun maalivahdilta, ja nosti pallon 40 metristä tyhjään maaliin. 6-3 lukemat olivat jo ratkaisevat. Lopussa Juuso iski vielä toisen maalinsa viimeistelemällä lukemiksi 7-3 ennätyspitkällä 10 minuutin lisäajalla.

Peli ei tasollisesti ollut ihmeellistä, mutta tärkeimmät eli kolme pistettä jäivät Redsille. Näin ollen ensi viikon keskiviikkona Palokassa pelataan Keski-Suomen suurin ottelu sitten 80-90-lukujen vaihteen VaPa/JyPK – Norwich pelin, kun PaRi II haastaa kotikentällään FCV/Redsin. Pelin panoksena ei ole vähempää kuin paikka nousukarsintasarjassa häviäjän pelatessa loppukauden merkityksettömiä pelejä keskisarjassa. Tuossa pelissä näemme varmasti täysin erilaisen Redsin kuin Nousua vastaan. Ongelmia saattaa aiheuttaa Jannen venähtänyt takareisi ja Jonnen reistaileva selkä. Onneksi Miska, Jesse ja Tomi tekevät pelissä paluun kentille, toki Jessen ja Tomin pelikunnosta ei ole varmuutta miesten vietettyä viikon Kyproksella.

Nousun kaadossa mukana: Suomu, Ana, Joni, Janne, Lastu, Henkka, Pekka, Jonne, Topias, Ville, Qaisar, Juuso, Gibson, Tuukka, Kona, Jere ja Rise.