FCV/Reds – KonnU 2-2 (1-0)

/
FCV
 42 min  1-0 Risto Jussilainen
 52 min 1-1 Ilidio Flores
  71 min 2-1 Miska Haapsalo
  81 min 2-2 Jani Kytöjoki

Reds avasi kautensa maanantai-iltana mielenkiintoisissa olosuhteissa. Edarin kauden avauksesta ei ollut kulunut kuin kaksi päivää, mutta lämpötila oli pudonnut 20 astetta, tuuli voimistunut 10 m/s ja kenttäkin oli kummasti muuttunut kovemmaksi, pomppuisammaksi ja hiekkaisemmaksi kuin edarin pelissä. Olosuhteet kauden avauksessa olivat siis samanlaiset kuin Britanniassa kesällä, eli kovin erikoiset. Kummallakaan joukkueella ei yhtään brittiä ollut kokoonpanossa, joten olosuhteet olivat yhtä surkeat molemmille. Olosuhteista huolimatta peliin oli saapunut 15 Redsin miestä ja noin 13 konneveteläistä, joiden keski-ikä oli noussut vuodessa 10 vuotta.

Kauden avauksesta johtunut jännitys ja erikoinen alusta sai molempien joukkueiden pelin sekaisin ensimmäiseksi 30 minuutiksi. Tämän puolituntisen aikana molemmat joukkueet keskittyivät lähinnä antamaan läpisyöttöjä päätyrajan taakse. Myös rajaheittoja päästiin harjoittelemaan oikeen urakalla. 30 minuutin jälkeen KonnUlle ilmaantui hieno tekopaikka, josta vastustaja sai toimitettua pallon ylärimaan, mutta ei sitä lähemmäksi. Tämä toimi hyvänä herätyksenä Redseille, jotka aloittivat tuolloin pelin loppuun asti kestäneen painostusjakson.

Painostus tuotti tulosta noin 40 minuutin kohdalla kun Risto Jussilainen siirsi Redsin johtoon käytännössä ensimmäisestä kunnollisesta paikasta. Maaliin hienon syötön antoi Jesse Vuorela. Rise sai siis nimensä Keski-Suomen palloliiton historiankirjoihin tekemällä kauden ensimmäisen maalin koko vitosessa, mikäli puolituntia myöhemmin alkaneessa Nousu – FC Keitelejazz II pelissä ei ole ensimmäisen 10 minuutin aikana maalia tehty. Ensimmäisen puoliajan lopussa Redsillä oli vielä mahdollisuus siirtyä kahden maalin johtoon ruuhkatilanteesta, mutta maaliviivalle ahtautuneet viisi konneveteläistä ja yksi redsiläinen onnistuivat torjumaan laukaukset. Puoliajalle mentiin siis Redsin 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi eli Redsin pienoisella hallinnalla. Mutta kuten niin monesti, seuraavan maalin teki KonnU. Maalintekijänä kunnostautui pelin kovin suun soittaja tekemällä 30 vuotisen uransa hienoimman maalin. Tämän maalin jälkeen pelin hallinta siirtyi täysin Redsille eikä KonnU käytännössä päässyt ylittämään keskiviivaa seuraavan 20 minuutin aikana. Tämän jakson aikana Redsillä oli noin kuusi selkeää maalintekopaikkaa, joista rehellisesti sanottuna ainakin pari olisi pitänyt onnistua myös viimeistelemään. No hiekkakentällä maalinteko on monesti tasaista tekonurmea hankalampaa.

Loistavista paikoista huolimatta Reds teki lopulta 2-1 maalin paikasta mikä ei välttämättä yhtä loistava ollut. Maalintekijänä kunnostautui muutenkin pirteästi esiintynyt Miska Haapsalo noin 70 minuutin kohdalla. Esityön maaliin teki Qaisar Masoumi, jonka 23 metristä antaman vaparin Miska jatkoi päällä maaliin. Maalin jälkeen Redsillä oli vielä pari paikkaa viimeistellä peli, mutta tällä kertaa maalinteko tuntui olevan aika hankalaa. Lopulta KonnU iski yhdestä vastahyökkäyksestään 2-2 tasoituksen kuin varkain kymmenen minuuttia ennen pelin loppua. Lopun ajan Reds jatkoi hyökkäyksien vyöryttämistä, mutta lopulta erotuomarin vihellys pelasti KonnUn ja pelissä jäätiin 2-2 loppulukemiin.

Pelissä menetettiin ikävästi johtoasema kaksi kertaa. Varsinkin 2-1 tilanteessa olisi peli pitänyt ratkaista. Tällä tasolla kun kahden maalin johto yleensä katkaisee vastustajan selkärangan. Maalintekopaikat pelissä olivat noin 10-4, mutta lukemat 2-2. Kausi alkoi siis karvaalla tasapelillä. Mitenkään katastrofaalista tämä ei ole, mutta kotipelit pitää pystyä kääntämään voitoksi taisteltaessa ylemmän loppusarjan paikasta. Tästä pelistä jäi varmasti paljon hampaankoloon, ja oikea tapa purkaa tämä harmitus on ottaa kauden avausvoitto ensi viikon maanantaina Äänekoskelta FC Keitelejazz II:n vieraana.

Pelissä mukana Redseistä: Juho, Joni, Jesse, Jaakko, Ana, Save, Miska, Tomi, Lastu, Janne, Qaisar, Henkka, Juuso, Gibson ja Rise.

Miskan maali jäi valitettavasti tuomarilta näkemättä ja pöytäkirjassa se on Qaisarin maalina.