FCV/Reds – JPS II 4-4 (2-3)

10 min 0-1  
18 min 0-2  
23 min 1-2 Tomi Moilanen 
28 min 2-2 Lassi Paavolainen
43 min 2-3  
52 min 2-4  
56 min 3-4 Ville Hokkanen
89 min 4-4 Topias Kuukkanen

Maanantai-iltana oli jälleen huippufutiksen vuoro kun FCV/Reds ja JPS II iskivät yhteen Jyskän samettisella alustalla. Reds lähti peliin ilman vitosen parasta mokea Juhoa sekä keskikentän pelinrakentaja/katkoja Jani "Pirlo" Saveniusta. Liekö näistä johtuen ei peli päässyt lähellekään sitä tasoa mitä olisi voinut odottaa Jyskän samettisella nurmella kohtuu hyvin viheltäneen tuomarin kera.

Aloitetaan raportti tänään yhteenvedolla, sillä pelintilanteiden sekavuuden takia niitä ei voi millään muistaa raporttiin kirjoittaa. Reds oli tänään 75 minuuttia pelistä sysi pa..a. Jostain ihmeen syystä ei tänään liikettä eikä tahtoa tuntunut löytyvän sitten millään. Muutamat edes hieman yrittäneet pyrkivät kannustamaan muita (välillä myös törkeästi moittimaan), mutta peli ei vain lähtenyt kunnolla rullaamaan missään vaiheessa. Outoa sinänsä, sillä jokaisen Jyskäpelin pitäisi olla suurta juhlaa.

Redsin vastaan asettui JyPK, joka viimeksi pelasi vielä KKI-35 sarjaa. Joukkue olikin nuorentunut tästä parikymmentä vuotta ja paidatkin olivat muuttuneet modernimmiksi. Liekö JyPK:n naisilta lainatut? No oikeasti vastassa oli kuitenkin JPS II, joka oli aloittanut kauden vaihtelevalla menestyksellä. Ensimmäisellä kierroksella joukkue oli voittanut Pari II:n, mutta antautuneet housut kintuissa viime pelissä Nousulle. JPS II:n oletettiin olevan juoksuvoimainen ja kovakuntoinen porukka pelaajien keski-ikä huomioon ottaen, mutta tässä skouttauksessa oltiin väärässä. Joukkueen kärkipari oli kuitenkin hyvinkin nopea. JPS oli raahannut peliin mukaan noin 10 hengen faniryhmän josta joukkueelle pointsit. Valitettavasti faniryhmän taso oli jotain Kangasniemen ja Hippoksen väliltä. Kendoilijajunttien kommentit siis tästä lähtien Hippoksella ja kuningaslajin katsomoihin todelliset asiantuntijat.

Sitten itse peliin. Peli alkoi laiskasti molemmilta joukkueilta eikä aina voinut olla varma onko kyseessä vitosen kärkikamppailu vai koulun liikuntatunti. Toisaalta kentällä oli toista kymmentä pelaajaa, jotka vielä ovat sitä ikäluokkaa, että koulun liikuntatunneilla tulee käytyä. Alun steppailusta huolimatta Reds sai hienoista painostusta päälle. Tästä huolimatta JPS aloitti maalinteon ensimmäisestä hyökkäyksestään pienellä maalivahdin avustuksella. Tämän jälkeen myös pelin hallinta kääntyi vieraille. Ensimmäisestä maalista ei kauaa kulunut kun avoimia ovia pitänyt Reds puolustus päästi JPS-hyökin tekemään maalin neljän pakin välistä.

Tässä vaiheessa Redsin peli oli todella pahasti sekaisin eikä tulevaisuus hyvältä näyttänyt. Hetken kuluttua Reds onnistui kuitenkin kaventamaan pelin kun muuten hyvin aloittanut JPS:n moke lahjoitti maalin. Tomi Moilasen epäonnistunut keskitys 30 metristä lirui maalia kohti ja huhujen mukaan pallo livahti moken jalan alta sisään. Itse en tilannetta monen muun kanssa nähnyt kun kaikki olivat jo kääntyneet juoksemaan kohti kentän keskustaa. Tätä seurasi ensimmäisen puoliajan ainoa hyvä viisiminuuttinen, joka päättyi Redsin tasoitukseen. Tasoituksesta vastasi Lassi Paavolainen, joka viimeisteli keskelle kavennettuaan Juuso Puttosen  loistavan syötön seurauksena. Maalin jälkeen hallinta siirtyi jälleen JPS:lle. Puoliajan lopulla tämä myös kostautui kun JPS siirtyi 2-3 johtoon noin kolmen metrin paitsion seurauksena (näin tämän, istuin aika lähellä linjaa vaihtopenkillä).

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi eli JPS:n pienoisella hallinnalla. Tämä myös vieraille palkittiin kun ruuhkatilanteen jälkeen vastustaja siirtyi jo 2-4 johtoon. Kahden maalin takaa-ajo asema innoitti Redsin parantamaan aavistuksen peliä tai sitten JPS alkoi vetäytymään. Oli kummin vain, Reds sai kavennettua tilanteen ennen täyttä tuntia Ville Hokkasen kuudentoista rajalta ampuman maanuoliaisen seurauksena. Maalin jälkeen hallinta siirtyi aika selvästi Redsille ja JPS keskittyi laittamaan pitkiä palloja vaaralliselle kärkiparille. Viimeisen kymmenen minuutin aikana nähtiin vielä huikea myllytys JPS:n päässä, jonka aikana JPS vetäytyi 9 miehen voimin rankkualueelle ja Reds pyrki tätä muuria murtamaan. Tänä aikana nähtiin myös törkeä taklaus, jonka seurauksena Joni joutui jättämään kentän. Miestä tuskin nähdään ennen keskiviikkoa enää pelikentillä. Lopulta Redsin painostus palkittiin kun Topias Kuukkanen nosti puolustuslinjasta lähetetyn pallon päällään maalivahdin ylitse.

Tänään Redsin puolustus oli yhtä heikko kuin KonnU pelissä viimeistely. Tästä ei voi toki pelkkää puolustuslinjaa ja maalivahtia syyttää vaan myös keskikenttää. Vastustaja sai suurimman osan pelistä periaatteessa kuljettaa pallon aivan rauhassa 30 metriin maalista. JPS:n vikkelistä hyökeistä huolimatta ei kaksi miestä voi tehdä maalia viiden pakin estelyistä huolimatta. Hyökkäyksessäkin olisi tarvittu enemmän liikettä ja tahtoa, vaikka neljä maalia syntyikin. Kaiken kaikkiaan heikko esitys Redsiltä, jonka on parannuttava paljon mikäli ensi viikolla Halssilan hiekkapyhätöstä meinataan pisteiden kanssa kotiin lähteä. Positiivisena puolena mainittakoon nousu kaksi kertaa kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin ja kahden pisteen ryöstäminen JPS:ltä. Tasurista saatu piste tai ainakin JPS:ltä viedyt kaksi pistettä voivat vielä olla arvokkaita tasaisessa sarjassa.

Pelissä tänään mukana: Rise, Joni, Ana, Henkka, Jesse, Lastu, Janne, Jonne, Pete, Qaisar, Jere, Topias, Miska, Tomi, Ville, Juuso ja Tuukka.