FCV NOLLASI SOITTORASIAN

FCV NOLLASI SOITTORASIAN

FCV:n miesten salibandyjoukkueen kausi kakkosdivarissa on alkanut mainiosti ainakin mitä tulee pistesaldoon. Kolme peliä ja viisi pistettä kuudesta mahdollisesta.

Kolmannessa pelissä Monitoimitalon hieman liukkaalle parketille vastaan asettui Tamperelainen Soittorasia, joka pelaa sarjaa kahdenkin joukkueen voimalla. Taustatietoa Soittorasiasta oli kovin vähän mitä nyt jonkun tuttu pelaajaa joukkueessa ja takavuosina joukkue oli kuulemma pelannut taitavaa salibandya. Edellisessä pelissä jouduttiin tyytymään tasuriin niinikään Tamperelaista Down Town Tigersia vastaan ehkä eniten lukuisten ns. namupaikkojen hukkautuessa milloin maalikehyksiin, milloin moken kypärään ja ties minne. Parasta DTT pelissä oli nousu kahdesti kahden maalin tappioasemasta tasoihin ottelun viimeisessä erässä.

Soittorasia peliin päätettiin lähteä rohkeammalla ja aktiivisemmalla karvauksella. Tämä näyttikin toimivan ja ajassa 4.50 Aki(Vilander) näytti miten

pallo ”tapetaan” maalin ylänurkkaan Lassen(Laine) erinomaisesta poikkarista. Hyvä vire jatkui ja pallo ja miehet liikkuivatkin vastustajan kiusana yllättävänkin(?) jouhevasti. Kun ajassa 8.21 ensimmäistä miesten peliään pelannut taitava juniori Jonne(Junkkarinen) sivalsi kauniin rystylaukauksen verkon perille näytti homma tosi lupaavalta. Mutta niin kuin usein käy liika hyökkäysinto oli kostautua. Ajassa 16.24 vastustaja läpi ja Jaska(Kuulasmaa) joutui rikkomaan jäähyn ja rankkarin arvoisesti (salibandyssä tosiaan voi joutua jäähylle jos rankkari ei mene sisään niin outoa kuin se onkin). Tommi(Tapio) veti kuitenkin ampujasta pitemmän korren ja kun alivoimakin kestettiin niin erätauolle päästiin  2-0 lukemissa. Tauolla painotettiinkin järkevän pelaamisen merkitystä johtoasemassa.

Toisen erän alkuun vastustaja tuli hieman paremmalla jalalla ja karvausta nostaen mutta nöyrä puolustuspelaaminen esti Soittorasian maalintekoyritykset. Ajassa 28.36 Jaska pamautti meidät 3-0 johtoon Tomin (Scharin) syötöstä ylivoimapelin päätteeksi ja kun vielä ajassa 32.41 ketju Lasse-Aki-Perttu(Ahila) namuttelivat meidät 4-0 johtoon Pertun viimeistellessä näytti ottelu ratkenneelta. Kaiken lisäksi lähes heti perään Tomi pääsi kokeilemaan kauden avausmaalia rankkarista mutta tällä kertaa tolppa ei ollut suosiollinen ja maali jäi odottamaan aikoja parempia. Kolmannessa erässä ei lisämaaleja enää nähty vaikka muutama hyvä paikka molemmilla joukkueilla olikin. Näin kohtuullisen ehjän esityksen jälkeen kaksi arvokasta sarjapistettä kotijoukkueelle. Vaikka joidenkin katsojien mielestä vastustaja ei kummoinen ollutkaan niin mielestäni kotijoukkue ansaitsee kiitoksen hyvästä taistelusta ja ennalta sovittujen asioiden toteuttamisesta. Yksilötasolla pelistä voidaan nostaa esille  juniori-ikäisten pelaajien ennakkoluuloton pelaaminen ja maalivahti Tommin uran ensimmäinen nollapeli(Onnittelut) virallisissa sarjoissa.

Seuraavan kerran joukkue astelee vaikeaan ”vierasotteluun” ensi lauantaina

Vaajakosken liikuntahalliin toista vielä muutaman kuukauden  maalaiskuntalaista

Tikkakosken Palloa(Tipa) vastaan. Odotettavissa on varmasti kiihkeä paikalliskamppailu joten varaa paikkasi hyvissä ajoin jotta et jää paitsi klo 14.30 alkavasta tunnelmasta.