FCV matkustaa lauantaina Seinäjoelle

SJK vs. FC Vaajakoski Seinäjoella lauantaina klo 16.00

FCV matkustaa lauantain päiväpeliin parin sadan kilometrin päähän Etelä-Pohjanmaalle tangomarkkinoista toipuneelle Seinäjoelle. Seinäjoella on eletty viimeiset vuodet uuden jalkapalloinnostuksen aikakautta, kun perinteiset Sepsi-78 ja TP-Seinäjoki (ex TP-55) yhdistyivät SJK:ksi. Yhdistymisen myötä Seinäjoella asetettiin tavoitteet kakkosta korkeammalle ja tällä kaudella ainoa tavoite on nousu ykköseen.

SJK:n kausi ei ole kuitenkaan alkanut ruusuilla tanssien vaan sarjan voittajaksi ennakoitu joukkue löytyy tällä hetkellä sarjataulukon sijalta viisi lähinnä hyvien viime aikaisten otteiden ansiosta. Syvimmillään joukkue pyöri tasaisen sarjan häntäpäässä. Nyt kuntokäyrä on positiivinen ja joukkue onkin kerännyt viimeisestä kolmesta pelistä seitsemän pistettä, vaikka ovatkin noissa peleissä kohdanneet vieraissa sekä Santa Clausin että FC YPAn.

Siinä missä SJK alkaa pääsemään eroon omista loukkaantumishuolista, on tilanne Vaajakoskella ollut viime aikoina toisenlainen. Joukkueen sairaslista on ollut viime aikoina synkkää luettavaa, kun pitkäaikaispotilaiden (Dahir, Ihalainen, Walker ja Kiiveri) lisäksi listalle on kirjoitettu Huismanin, Kososen, Janatuisen, Muurikaisen ja Muridiyazdin nimi. Näistä varmuudella sivussa ovat enää Huisman ja Muurikainen.

Hieman ailahtelevasti viime aikoina esiintynyt vierasjoukkue on loukkaantumisista ja peliruuhkasta huolimatta kerännyt myös seitsemän pistettä edellisestä kolmesta pelistä. Keskiviikon pelistä palkintona oli tasapeli Tompan viime hetken maalilla, ensimmäisen puoliajan täydellisestä dominoinnista huolimatta. Myös SJK jäi tasapeliin YPAn vieraana. FCV:stä poiketen SJK menetti voiton yliajalla.

Tällä hetkellä toisena olevalla FCV:lla on kasassa 24 pistettä ja pelin vähemmän pelanneella SJK:lla jo 19. Lähtökohdat huomioon ottaen ottelun tuloksesta voidaan vetää jo jonkinlaisia suuntaviivoja loppukautta silmällä pitäen. Asiantuntijoille FCV:n menestys ei ole tullut yllätyksenä, vaikka SJK:n valmentaja tätä mieltä onkin. Näin ollen varmaa on myös se, että ottelussa tullaan taistelemaan tasaväkisesti pisteistä. Tätä puoltaa myös viime vuoden vastaavan ottelun tulos 2-1. Sääkin näyttäisi hienolta, joten Seinäjoella on luvassa mahtava lauantaipäivä.