FCV-Kultsu

FCV murskasi Kultsun – nousu Kakkoseen lähellä

Kultsu FC Joutsenosta oli vailla mahdollisuuksia FC Vaajakoskea vastaan Kakkosen nousukarsintojen toisella kierroksella. Vaajakosken keskuskentällä pelatussa kamppailussa FCV oli täysin suvereeni ja voitti ottelun lopulta murskaluvuin 7–2 (2–0). Voitto tiesi FCV:lle lähes varmaa sarjanousua. Ainoastaan selvämaalinen tappio viimeisessä pelissä, ja Kultsun murskavoitto voi viedä FCV:ltä paikan ensi kauden kakkosdivisioonassa.

Pelin juoni oli selvä alkuminuuteilta lähtien: kotijoukkue vei peliä, ja Kultsu yritti pyristellä vastaan muutaman taitavan yksilön avulla. Vierailijoiden liikkuminen ja syöttöpeli olivat niin paljon vaajakoskelaisia jäljessä, että punanutut saivat tilanteita jatkuvasti.

Ensimmäinen paikka avautui parin minuutin pelin jälkeen keskitysvapaapotkusta toppari Janne Muurikaiselle, jonka pusku meni niukasti etukulmasta yli.FCV:n ilotulituksen aloitti Tomi Karlstedt noin kymmenen minuutin kohdalla. Keskikenttäpelaaja Pasi Paakki syötti Tompan tyylikkäästi läpi, ja tämä viimeisteli napakasti. Vain viitisen minuuttia tästä Karlstedt keskitti maalin eteen Jarmo ”Zlatan” Leskiselle, joka rouhi pallon verkkoon.

2–0 – maalin jälkeen peli hieman tasoittui, ja vierasjoukkuekin pääsi hyökkäämään ajoittain vaarallisesti. Ottelun eräänlainen kulminaatiopiste nähtiin puolen tunnin pelin jälkeen joutsenolaisten kulmapotkussa. Vierailijoiden pelaaja pääsi puskemaan aivan vapaasti maalin edestä, mutta Jarkko Suonpää torjui ilmiömäisellä käsi-jalka – yhdistelmällä ja varmisti näin FCV:lle kahden maalin taukojohdon.

Hurlumheitä toisella jaksolla Toisen jakson alussa Kultsu pelasi pirteästi tehden komean kavennusmaalin. Joukkueen puolustaja tykitti vapaapotkun 30 metristä yläkulmaan jättäen maalivahti Suomun vaille mahdollisuuksia.Vierasjoukkueen takaa-ajo tyrehdytettiin kuitenkin nopeasti. Lievästi loukkaantunut Leskinen oli ehtinyt jo puoliajalla pyytää vaihtoa valmentaja Jari Kuhalta, joka näytti taktikon kyntensä uhkaamalla Leskistä kuritushuoneella ja ikuisella penkkikomennolla, jos tämä jättäisi pelin kesken.Leskinen pelästyi siinä määrin, että hän päätti ratkaista pelin. Ensin hän väänsi kolme puolustajaa nurin ja ampui alakulmaan, ja hattutempun hän viimeisteli tyylikkäästi läpiajosta.Viidennessä maalissa FCV näytti, että varmistelemaan on turha lähteä. Pitkältä työkomennukselta pelikentille palanneella toppari Mikko ”Pulla” Sorsakivellä oli koordinaatit vielä hakusessa, sillä räväkän nousun seurauksena mies huomasi olevansa yksin läpi. Vaikka aikaa ja tilaa oli kosolti, pitkä spurtti oli ilmeisesti vaatinut veronsa, sillä hän päätti laukoa jo rangaistusalueen rajalta. Veto meni komeasti maaliin, ja Kultsun selkärangasta kuului rusahdus.Loppupuolella vahvan pelin pelannut Ville Antila ja Toni Sivonen värkkäsivät vielä kaksi maalia, ja joutsenolaiset tekivät kosmeettisen kavennuksen.

Viimeisessä karsintaottelussaan FCV kohtaa kotonaan SC Riverballin Joensuusta, ja molemmille joukkueille riittää tasapeli sarjanousuun. Jopa tappio riittää todennäköisesti, sillä Kultsun pitäisi voittaa selvällä maalierolla karsintasarjaa johtava FC Santa Claus, ja nyt nähtyjen otteiden perusteella se ei siihen kykene.

FCV:n kokoonpano: Suonpää; Huhtanen-Sorsakivi-Muurikainen-Antila; Haataja (Sipinen 72’)- Paakki (Santala 82’)-Huisman-Jauhiainen (Valkonen 63’); Karlstedt (Pekkanen 75’)-Leskinen (Sivonen 70’)