FCV-Keitelejazz

FCV vei kärkitaiston – karsintapaikka lähes varma

Vaajakoskella pelattiin jännittävä kolmosdivarin kamppailu, jossa sarjan ykkönen ja kakkonen, FC Vaajakoski ja FC Keitelejazz Äänekoskelta mittelivät paremmuudesta. Kamppailu päättyi lopulta vaajakoskelaisten 2-1 (0-0) – voittoon. Voitolla FCV venytti johtoaan kuuteen pisteeseen, ja sille riittää kahdesta jäljellä olevasta pelistä piste päästäkseen karsimaan noususta kakkosdivisioonaan. Karsintapaikka voi varmistua jopa kahdella tappiolla vaajakoskelaisten maalieron ollessa kymmenen maalia Keitelejazzia parempi.

Ensimmäinen jakso oli tarkkaa peliä, eikä huippupaikoilla juhlittu. Vaajakoskelaiset olivat hienokseltaan niskan päällä. Pääosin hyökkäyksiä rakennettiin oikealla laidalla pelanneen Jari Valkosen kautta, ja myös kärjessä häärineet Jarmo Leskinen ja Tomi Karlstedt olivat alati vaarallisia.

Kotijoukkueesta lähimpänä onnistumista oli ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu vasen pakki Kerkko Huhtanen. FCV:n ”RoboCop” täräytti nousunsa päätteeksi 30 metristä hurjan vedon kohti yläkulmaa, mutta vierasjoukkueen maalivahti Arttu Ojala sai torjuttua pallon vaivoin päätyrajasta yli.

Jakson loppupuolella FC Keitelejazz sai pientä mylläkkää aikaiseksi muutamalla peräkkäisellä kulmapotkulla. Vierailijoiden erikoistilanteet olivat odotetun vaarallisia, kun hyväpotkuiset pelaajat keskittivät isokokoisille hyökkääjille rangaistusalueen sisään. Loistopelin pelannut maalivahti Jarkko Suonpää oli kuitenkin mies paikallaan ottaen pari tärkeää torjuntaa.

Kotijoukkueen parempi juoksukunto alkoi näkyä heti toisen jakson alussa. Vierasjoukkueen puolustuksesta alkoi löytyä entistä enemmän tilaa Pasi Paakin toimiessa keskikentän tirehtöörinä. Hyvässä syysvireessä olevalle Leskiselle avautui avopaikka Karlstedtin läpisyötöstä, mutta märkä kenttä ja 300-päisen yleisön tuoma lisäjännitys olivat liikaa, ja yritys jäi torsoksi.

Tunnin kohdalla FCV teki viimein johtomaalin: ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Matti Haataja keskitti luukulle ja Karlstedt niittasi suoraan ilmasta pallon verkkoon.

Ote säilyi tämänkin jälkeen kotijoukkueella, eikä edes Paakin pohkeiden kramppaaminen ja miehen vaihtaminen pois kentältä muuttanut voimasuhteita oleellisesti. Kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä kapteeni Janne Muurikainen nousi korkeimmalle Harri Jauhiaisen antamaan kulmapotkuun, ja vaikka Ojala pallon torjuikin, pallo oli käynyt jo maalin sisällä. Tämän jälkeen vaajakoskelaisyleisö sai nauttia ”Jauhon” suurieleisistä tuuletuksista.

Jakson loppu oli kuitenkin jälleen Keitelejazzin. FCV ei saanut peliä rauhoitettua vierasjoukkueen nostaessa lisää miehiä hyökkäykseen. Kavennus syntyi matalana lähteneestä kulmapotkusta, jonka vierailijoiden hyökkääjä puski maalin edestä sisään.

Ottelun loppu oli normaalia viivytystaistelua. Keitelejazz painoi päälle FCV:n hyökätessä välissä vaarallisesti vastaan. Hyviä paikkoja ei enää tullut, ja näin FCV:n karsintapaikka on sinettiä vaille valmis.

Vaajakoskelaisten puolustus pelasi kokonaisuudessaan vahvasti. Etenkin kokenut Mikko Sorsakivi johti peliä mallikkaasti topparin tontilta.

FCV:n kokoonpano: Suonpää; Huhtanen-Sorsakivi-Lankinen-Antila; Haataja (Jauhiainen 55’)-Muurikainen-Paakki (Pekkanen 75’)- Valkonen (Yang 60’); Karlstedt (Sivonen 82’)-Leskinen (Laitinen 80’)