FCV – JBK

Sunnuntaina 13.6.2010 klo 19.00

Vaikka MM-kisat pyörähtääkin viikonloppuna käyntiin, jatkuu kotimainen palloilu täydellä höyryllä. Kakkosen C-lohkossa pelataan täysi kierros, ja FCV saa vastaansa sunnuntaina Jakobstads Bollklubin Pietarsaaresta. JBK aloitti sarjan kohtalaisen heikosti, ja maalisuhdekin oli rankasti pakkasella, mutta sen jälkeen suunta on ollut parempaan päin. Sarjassa on riittänyt haastetta nuorelle joukkueelle, mutta he ovat pystyneet kuitenkin kehittämään peliään, ja valmentaja Tommi Kautonen onkin tyytyväinen näkemäänsä.

Kautonen pitää Kakkosen C-lohkoa tasaisena sarjana, jossa on kuitenkin nähty muutama yllätys. Kärkipäähän ennakoidut VIFK ja SJK eivät ole onnistuneet odotetulla tavalla, ja niiden sijoitus onkin yllättävän alhainen. FC Santa Claus on sen sijaan Kautosen mielestä positiivinen yllätys, ja Pukit pitävätkin tällä hetkellä ykköstilaa hallussaan. Pelejä on kuitenkin paljon jäljellä, ja sijoitukset tulevat muuttumaan vielä moneen kertaan.

Kotijoukkue FCV:tä pietarsaarelaisvalmentaja pitää kovana joukkueena. FCV on JBK:lle iso haaste, ja sunnuntaina nähdäänkin miten nuoret pohjanmaalaiset pärjäävät Vaajakosken illassa. JBK saattaa saada mukaansa vahvistuksia liigajoukkue Jarolta, joka pelaa perjantai-iltana JJK:ta vastaan. JBK on Jaron reservijoukkue, joten pelisysteemi on samankaltainen kummallakin joukkueella.

Vaajakoskelaisten lähtökohdat otteluun ovat jälleen kerran hyvät. Kolmen ottelun voittoputkessa päristelevä kotijoukkue haki viime viikonloppuna maukkaan 0-2 voiton Torniosta. Ottelu ei ollut silti mitään tanssia, vaan kovan työnteon kautta pisteet riistettiin Keski-Suomeen. Sunnuntaina vaaditaan jälleen ronskisti työtä, ja kotiyleisön kannalta sopiikin toivoa, että punaisten peli toimii. Alkukauden otteluissa on nähty niin upeita maaleja, kuin hienoja syöttökuvioitakin. Ajoittain peli on taas yskähdellyt siihen malliin, etteivät otteet ole olleet niinkään näyttäviä.

Kotiyleisön kannattaa kiinnittää huomiota punaisten numerolla 25 pelaavaan Kalle Kauttoon, jonka peli tuo mieleen häivähdyksen jostain korkeammista sarjoista. Kalle on esittänyt upeita vapaapotkuja ja fantastista syöttöpeliä läpi kevään, eikä mies turhaan pidä FCV:n Veikkauspörssin ykköspaikkaa nimissään. Kohokohdat näkee toki FCV TV:stä.

FCV:n sairasosastolla ei ole tapahtunut muutoksia sitten viime ottelun, joten telakalla jatkavat edelleen Muhammad Dahir, Kimmo Huisman ja Simo Ihalainen.

FCV – JBK 13.6 klo 19.00 Vaajakosken stadionilla