FCV ja Nordea uuden nappulaliigan järjestäjinä

Uusi Nordea Nappulaliiga starttaa toukokuussa.

FC Vaajakoski on vahvasti mukana liikuttamassa 02-06–syntyneitä tyttöjä ja poikia jalkapallon parissa.

Nappulaliigassa on kyse on kaupunginosajoukkueille järjestetystä jalkapallosarjasta.Nappulaliigaan osallistuminen käy helposti, sillä aiempaa pelikokemusta ei tarvita ja toisaalta pelaaminen jossain seurassa ei ole este osallistumiselle liigaan. Joukkueet harjoittelevat oman kaupunginosan kentillä kerran viikossa, jonka lisäksi joukkueet pelaavat yhtenä viikonloppuna kuukaudessa Jyskän tekonurmella leikkimielisiä otteluita muiden kaupunginosien joukkueita vastaan, FC Vaajakosken toiminnanjohtaja Ville Kallio kertoo.

Liiga pyrkii erottumaan muistakortteli- ja nappulaliigasarjoista siten, että se liikuttaa sekä tyttöjä että poikia. – Tämä on mielestämme pedagogisesti ja yhteisöllisesti perusteltua sekä auttaa entisestään nujertamaan erottelua ns. tyttö- ja poikafutikseen.

Lisäksi toimintaamme leimaa vahva lähiliikuntaperiaate eli haluamme tarjota mahdollisimman monelle mahdollisuuden osallistua ohjattuun leikkimieliseen liikuntaan omalla lähiliikuntapaikalle- myös kantakaupunkialueen ulkopuolella, Kallio sanoo.

FC Vaajakoski liikuttaa

FC Vaajakoski on mukana Nappulaliigan taustalla järjestelemässä liigaan liittyviä asioita ja organisoimassa tapahtumia.

Toimintaa ohjaavat ideologisesti Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa –periaatteet.– Yhteistyö eri seurojen ja tahojen kanssa on luontevaa. Ohjaajina/valmentajina tulemme käyttämään oman seuramme pelaajia sekä lisäksi teemme yhteistyötä

Jyväskylän Yliopiston Opettajankoulutuslaitoksen sekä Liikuntatieteiden laitoksen opiskelijoiden kanssa, joten osaavia ohjaajia pitäisi löytyä. Pelinohjaajina tulemme käyttämään seuramme junioripelaajia, jotka ovat käyneet Keski-Suomen Piirin tarjoaman Pelinohjaaja-kurssin,Kallio toteaa.

Ilmoittautuminen on käynnissä

Nappulaliigan tavoitteena on saada jalkapalloharrastuksen aloittaminen mahdollisimman helpoksi. Lisäksi pelaamisesta

ei haluta tehdä liian vakavaa. – Ainahan tavoitteet ovat korkealla, mutta lähdemme rakentamaan Nappulaliigasta tulevaisuuteen tähtäävää, laadukasta jalkapallotoimintaa, jossa jokaiselle pelaajanalulle tarjotaan hyvät valmiudet

tutustua lajiin leikkimielisesti. Samalla haluamme myös madaltaa aloituskynnystä liittyä pelaamaan johonkin jalkapallojoukkueeseen, Kallio kertoo.

Ilmoittautuminen liigaan käynnistyi maaliskuun alussa.

Lisätietoja osallistumisestaja muista Nappulaliigaan liittyvistä asioista saa internetistä osoitteesta www.nappulaliiga.com

wesmanni lehti numero 5