FCV – Huima

Edustusjoukkue haastoi Huiman

 

FCV kärsi harjoituspelissä niukan 2-3 (0-0) – tappion kakkosdivarikauteen valmistautuvalle Äänekosken Huimalle viime keskiviikkona Jyskässä. Kentällä joukkueiden ennakoitu tasoero ei näkynyt, ja vaajakoskelaiset kykenivätkin tasaiseen vääntöön äskettäin liigajoukkue FC KooTeePeen kaataneen Huiman kanssa.

Ensimmäinen puoliaika oli äänekoskelaisten lievää hallintaa. Varsinaisia maalipaikkoja ei tullut kuitenkaan kuin pari kappaletta: kerran kilahti tolppa, ja toisessa tilanteessa maalivahti Suonpään refleksit eksyivät pallon eteen.Vaikka kyseessä oli harjoituspeli, varsinkin ensimmäisellä puoliskolla nähtiin varsin railakkaita otteita. Alussa näytti, että Huiman Vesa-Matti Alhonen oli ottanut kotoa jalat mukaan, mutta jättänyt harkintakyvyn piirongin päälle, sen verran höyryllä mies tuli tilanteisiin. Hän tosin rauhoittui saatuaan varoituksen, kun hän kolasi mallikasta topparipeliä (vain yksi huti rankkarialueella!) esittäneen Sauli Lankisen.

Ensimmäisellä jaksolla tuli lopulta neljä varoitusta, ja yhden niistä sai Lankisen toppariparina pelannut Mikko Sorsakivi.

Toiselle puoliajalle FCV tuli terävästi. Vaajakosken kultapoika Tomi Karlstedtin kenkä puhui kaksi kertaa armottomasti, ja tunnin kohdalla punapaidat johtivat 2-0. Ensimmäisen syötti Antti Erola, ja toiseen teki näppärän esityön Matti Haataja.

2-0 – tilanteessa FCV ei vetäytynyt, vaan pystyi jopa hallitsemaan peliä. Keskikentän keskustassa Haataja ja Pasi Paakki dominoivat tapahtumia, ja kärjessä Karlstedt oli alati vaarallinen. Nähtiinpä Paakki jopa kerran juoksemassa vasenta laitaa pitkin juoksupallon perään, mutta se juoksu menee rasituksesta johtuneen houretilan piikkiin. Ottelun loppupuolella valmentaja Jari Kuhan armoton vaihtoruletti alkoi pyöriä, ja seurauksena oli epätietoisuutta pelipaikoista, pelitavasta ja siitä pitääkö syöttää kelta- vai punapaitaisille. Huima teki kavennusmaalin, ja tämän lisäksi otteitaan kohentanut Alhonen näytti taitonsa tekemällä tasoituksen.

2-2 – tilanteessa kotijoukkue sai vielä tilaisuutensa. Ville Santala pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta koska tilanne tuli nopeasti, Jyskän kentän valot paistoivat silmään, tuuli oli kova ja moottoritie metelöi, niin eihän siitä voi kukaan maalia tehdä. Kamppailu kääntyi lopulta Huimalle Alhosen karattua vielä kerran maalintekoon.

Peli antoi joka tapauksessa hyviä enteitä tulevaa kautta ajatellen, ja valmentaja Kuha olikin joukkueen otteisiin erittäin tyytyväinen.

Seuraava ottelu lauantaina Jämsänkoskella, kun Suomen Cupissa Kierroksen Otteluksi valitussa kamppailussa kohtaavat FCV ja Jämsänkosken Ilves.