FCV haastaa OPA:n

FCV:n sarja jatkuu lauantaina Oulussa. Vastaan asettuu viime kaudella loppuun asti noususta taistellut FC Oulun Pallo.

Kotijoukkue on kokenut rajuja muutoksia sitten viime syksyn, ja pelaajasiirtoja on juonittu muiden oululaisjoukkueiden, etunenässä Kakkosesta pudonneen, ja edustusjoukkuetoiminnan lopettaneen OLSin ja liigaan nousseen AC Oulun kanssa. Paikka tämän kauden Ykkösessä ei ollut kaukana, mutta tulevaisuuteen OPA päätti lähteä uudella strategialla. Päätähtäimenä on seuratoiminnan ja junioripelaajien kehittäminen, ja tähän kauteen OPA lähteekin nuorella joukkueelta, jolta odotetaan kehitystä tulevina vuosina. Tälle kesälle tavoitteena on sijoittua viiden parhaan joukkoon.

Lauantain ottelusta kotijoukkue odottaa kolmea pistettä, mutta vaajakoskelaisilla on hyvät saumat yllättää, sillä vierasjoukkuetta ei Oulussa kovin hyvin tunneta. ”Oulun näkövinkkelistä tunnemme hyvin pohjoisen ja länsirannikon joukkueet, mutta Jyväskylän seutu on hyvin mustaa aluetta. FC Vaajakoski kuten esim. FC Blackbirdkin ovat kovin tuntemattomia meille. Vastustajaa ei ole aliarvioiminen, sillä kaatoihan FCV avausottelussaan Santa Clausin selvin luvuin”, kommentoidaan OPAn leiristä.

Kumpikin joukkue pääsee otteluun hyvistä lähtökohdista. OPA haki avauskierroksella vieraspisteen Seinäjoelta, ja FCV avasi hienolla voitolla Santa Clausista ”kotikentällään” Jyskässä. Vaajakosken loukkaantumistilanne näyttää hyvältä, sillä poissa on ainoastaan Muhammad Dahir. Kotijoukkueellakaan ei ole suurempia huolia, mutta pelaajavalmentaja Ville Väisäsen loukkaantuminen tuo aukon keskuspuolustukseen. ”Ainoa merkittävä loukkaantunut on pelaajavalmentaja Ville Väisänen, mutta kuten Seinäjoki osoitti, keskuspuolustukseen löytyy kyllä paikkaajia.”

Kaudella 2009 OPA vei kummatkin kohtaamiset puhtaasti 3-0, mutta lauantaina FCV:llä on mahdollisuus lähteä parantamaan. Mikäli vierailijoiden peli pyörii samaan tahtiin kuin avausottelun ensimmäisellä jaksolla, ei OPAlle voi luvata kovinkaan kevyttä urakkaa.

Vaikka FCV onkin tälle kaudelle vahvistunut, niin OPAn papereissa se ei silti mahdu C-lohkon kärkiviisikkoon kauden lopussa: ”…Viisi parasta aakkosjärjestyksessä
tulevat olemaan FC Kiisto, FC OPA, FC YPA, SJK ja VIFK. Seinäjoki on meidän papereissamme voittajasuosikki.”

FC OPA – FC Vaajakoski lauantaina 8.5 klo 16.00 Oulussa, Castrenin kentällä.

OPA:n ennakkotunnelmista kertoi Raine Pernu.

FC OPA:n nettisivut