FCV avasi viikon ottamalla takkiin rumin lukemin torniolaisilta

FC Vaajakoski – TP-47 0-5 (0-1)

FCV aloitti kotipeliviikon karmaisivimmalla mahdollisella tavalla ottamalla 5-0 lukemin takkiin Tornion Pallo 47:ltä. Kotijoukkue pelasi toki 40 minuuttia yhden alivoimalla ja vierailijat saivat kaksi maalia pilkuista, mutta nämä eivät riitä selittämään tätä romahtamista.

Jo ottelun alusta oli nähtävissä, että vierailijat olivat saaneet vapaapäivän jalkojen lepuuttamiseen linja-autossa kotijoukkueen pelaajien rehkiessä töissä hikihatussa. Ainakin siltä näytti katsomoon torniolaisten vyöryessä jatkuvasti läpi kotijoukkueen laidoilta. 17 minuutin pelin jälkeen vierailijat lopulta siirtyivät 1-0 johtoon Aleksi Gullstenin ohitettua Jere Keskisen vasemmalla laidalla. Jere juoksi vielä hyökkääjän kiinni, mutta tönäisi hieman liian lujaa kylkeen, jonka seurauksena vastustaja menetti tasapainon ja pallo vietiin pilkulle. Pilkun ampui sisään Petteri Pellikka. Maalin jälkeen vierailijat jatkoivat painostamista kunnes 35 minuutin pelin jälkeen joukkueiden tunteet kuumenivat Marko Ahonpään Kalle Kauttoon

kohdistaman vaarallisen taklauksen jälkeen. Puoliajan loppu olikin tunnerikasta peliä, jonka aikana myös kotijoukkue sai juonesta kiinni. Maaleja ei kuitenkaan nähty vaan puoliajalle mentiin 0-1 tilanteessa.

Toisen puoliajan ensimmäinen viisi minuuttinen näytti jo lupaavalta kunnes vierailijoiden pelaaja karkasi läpiajoon. Vastaantullut Teemu ”temppeli” Holopainen onnistui hieman horjuttamaan hyökkääjän tasapainoa, mutta torniolainen sai kuitenkin vedon aikaiseksi. Vain FCV-pakin viime hetken liuku palloon esti maalin syntymisen. Tilanteesta tuomittiin kuitenkin rangaistuspotku ja temppeli sai katsella punaista. Petteri Pellikka siirsi vieraat pilkulta 2-0 johtoon. Tämä katkaisi myös kotijoukkueen selkärangan eikä yhden miehen vajaalla FCV saanut enää kirivaihdetta päälle. Kymmenen minuuttia myöhemmin peli paketoitiin lopullisesti Johannes Heralan iskettyä 0-3 lukemat tulostaululle. Viimeisen viiden minuutin aikana Anatoli Bulgakov laukoi vielä pallon etukulmasta sisään ja Jaakko Pyyny kiersi läpiajon päätteeksi Suomun ja viimeisteli 0-5 lukemat.

FCV sai jobin postia jo lauantaina pelattavaa seuraavaa ottelua silmällä pitäen. Teemu Holopaisen suora punainen tarkoittaa kahden ottelun huilia. Lisäksi jo ensimmäisellä puoliajalla loukkaantunut Jukka Kosonen jouduttiin vaihtamaan pois kentältä.

FC Vaajakoski: Teemu Holopainen, Otto Piili, Joonas Laaksonen, Jere Keskinen, Kimmo Huisman (53′ Jarkko Suonpää’), Kalle Kautto, Jukka Kosonen (37′ Tarkko Savela), Jasin Abahassine, Miika Kastarinen (46′ Jarmo Leskinen), Tomi Karlstedt.