FC Vaajakoskelle jälleen ankara pettymys

Sunnuntaina sateisessa säässä Vaajakoskella pelatussa ottelussa FCV johti jo kahdesti Warkauden JK:ta vastaan, mutta koko pistepotti matkasi lopulta Varkauteen viime hetken maalilla. FC Vaajakoski – Warkaus JK 2-3 (1-1).

wjkjuttukuva
FC Vaajakoski aloitti ottelun vauhdikkaasti ja hallitsikin kenttätapahtumia ensimmäisen parin kymmenen minuutin ajan. Hallinta näkyi myös tulostaululla jo yhdeksännellä peliminuutilla. Kalle Kautto sai pallon keskelle noin 20 metrin päähän maalista. Juuri kun Kalle oli vetämässä pysähtyi pallo vesilätäkköön mikä sekoitti askelkuviot. Kalle joutuikin ottamaan pallon haltuun, harhauttelemaan kaksi vastustajan pelaajaa ja heittämään pallon boksin vasempaan reunaan Jukka Kososelle. Jukka otti pallon hienosti haltuun, siirsi yhden pakin sivuun ja tykitti kauden ensimmäisensä voimalla maalin kattoon. 1-0 kotijoukkueelle. Maalin jälkeen kotijoukkue jatkoi vielä vahvasti, mutta hiljalleen ote alkoi siirtymään vierailijoille. Kumpikaan joukkueista ei juuri saanut rakenneltua vaarallisia tilanteita kunnes 35 minuutin pelin jälkeen Dimitri Klimov pelattiin läpi oikealta laidalta. Teemu Holopainen torjui ensimmäisen yrityksen, mutta jatkopallon Klimov sai pistää rauhassa verkon perukoille mikä kuvastaa sitä kuinka pahasti kotijoukkueen puolustus oli tilanteessa myöhässä. 1-1 lukemat jäivät myös ensimmäisen puoliajan päätöslukemiksi.

FC Vaajakoski suoritti puoliajalla kaksi pelaajavaihtoa Mikko Pietilän ja Miika Kastarisen tehdessä tilaa Marcus Virtaselle ja Otto Piilille. Vaihdot toivatkin selkeästi lisää liikettä hyökkäyspäähän, jonka seurauksena kotijoukkue otti jälleen ohjat haltuunsa. Liike palkittiin 56 peliminuutin jälkeen, kun Jukka taisteli hienosti pallosta vierailijoiden maalivahdin ja pakin kanssa, jotka sotkivat keskenään sen verran, että pallo päätyi lopulta Jukalle päätyrajan tuntumaan. Maalille lähetetty kova ja matala syötti tavoitti Maken joka kuitenkin pyyhki tällä kertaa pallosta vain pölyt. Tilanteen jatkosta pallo kuitenkin päätyi varkautelaisten pelaajan käteen, mistä seurauksena oli rangaistuspotku. Pilkun kävi vetämässä varmasti verkon perukoille Niko Leppänen. Tappioasemaan joutuminen sai vierailijat terästäytymään, vaikka FCV oli jo lähellä siirtyä 3-1 johtoon. Jasin Abahassine laukoi ulkosyrjällä voimalla, mutta pallo lähti kiertämään pahasti ohi maalin. Takatolpalle päin juossut Make sai kuitenkin palloon päänsä väliin ja pukkasi pallon verkon perukoille. Valitettavasti tilanne vihellettiin niukaksi paitsioksi. Parin hyvän yrityksen jälkeen myös varkautelaiset pääsivät pilkulle yleisön mielestä melko heppoisin perustein hyökkääjän kaatuessa FCV-pakin rintakosketuksesta. Pilkun viimeisteli 2-2 lukemiksi Pekka Hyvärinen. Lopussa kotijoukkue sai vielä hyvän painostusjakson aikaan vierailijoiden vetäytyessä. Valitettavasti Warkaus JK sai iskettyä ylösnostettua FCV-miehistöä vastaan 88 minuutin pelin kohdalla. Segun Ikudehinbu voitti kaksinkamppailussa Kerkko Huhtasen ja pääsi läpiajoon, jonka päätti varmaan sijoitukseen verkon perukoille. Näin ensimmäistä kertaa johtoon vain muutama minuutti ennen loppua siirtyneet varkautelaiset veivät koko pistepotin mukanaan Savoon ja sysäsivät kotijoukkueen entistä syvempään ahdinkoon.