FC Vaajakoskelle ei löydy pysäyttäjää

JS Hercules – FC Vaajakoski 2-4 (1-2)

Kakkosen C-lohkossa pelaava FC Vaajakoski on ollut sarjan jälkimmäisellä puoliskolla lähes pysäyttämätön. Lauantai-iltana Oulussa kaatui JS Hercules maalein 2-4 ja voiton myötä varmistui loppusijoitukseksi viides tila, joka on seurahistorian paras.

Erittäin kapealla kokoonpanolla Ouluun lähtenyt FC Vaajakoski aloitti ottelun vahvasti, kun Samu Suoraniemi karkasi laidalta ja laukoi pallon takakulmaan kahdeksannella minuutilla. Hercules tuli tasoihin vain viiden minuutin kuluttua, mutta seitsemän minuuttia ennen taukoa Suoraniemi oli asialla taas. Peetu Lintinen antoi kulmapotkun ja Suoraniemi viimeisteli puskemalla pallon maaliin noin viidestä metristä.

Uransa parasta kauttaan pelaava Lintinen pääsi maalintekoon itsekin. 58 minuutin kohdalla FCV karkasi vastahyökkäykseen ja Niko Lohen puolenvaihdon jälkeen Lintinen kavensi keskelle laukoakseen pallon vasemmalla jalalla takakulmaan. Maali oli Lintiselle jo kauden viidestoista.

Suoraniemi viimeisteli hattutemppunsa ja FCV:n neljännen maalin, kun kellossa oli 71 minuuttia. Keskikentän oikeassa laidassa pelannut Suoraniemi nousi oikealta kotijoukkueen estelyistä huolimatta ja laukoi pallon takakulmaan.

Hercules sai vielä hankittua rangaistuspotkun ja kavensi ottelun loppulukemiksi 2-4.

FC Vaajakoski on hävinnyt jalkapallo-ottelun edellisen kerran 20.7., jonka jälkeen tilastoihin on merkitty yhdeksästä ottelusta seitsemän voittoa ja kaksi tasapeliä. Viimeisen kymmenen ottelun otannalla Kakkosen kolmessa lohkossa parempaan on pystynyt vain nousunsa jo varmistanut MP, ja erittäin lähellä nousupaikkaa olevat Gnistan sekä C-lohkon kärkijoukkue SJK Akatemia, jolla on sunnuntaina mahdollisuus ohittaa FCV kuntopuntarissa ja varmistaa nousunsa Ykköseen.

Sarjan viimeinen ottelu on luvassa ensi lauantaina 5.10., kun Kokkolan GBK saapuu Vaajakoskelle.