Derbyhuumaa Hippoksella!

Jyväskylän kuuma derby, FC Blackbird vs. FC Vaajakoski keskiviikkona klo 19.00 Hippoksen kentällä!

Jyväskyläläinen futisyleisö saa kuumana keskiviikkoiltana, sopivasti MM-kisojen välipäivänä oikean herkkupalan nautittavakseen. FC Vaajakoski tekee tällä kertaa hieman lyhyemmän vieraspelireissun, kun osoitteena on Hippoksen jalkapallokenttä Jyväskylässä. Kotijoukkue FC Blackbird herättää vaajakoskelaisryhmässä innostusta jo läheisen sijaintinsa ansiosta, mutta etenkin siitä syystä, että FCV:n riveissä pelaa tällä hetkellä peräti kymmenen pelaajaa, jotka ovat urallaan esintyneet myös Rastaissa. Viime talvenahan Blackbirdin avainpelaajat suorittivat joukkopaon Vaajakoskelle, joten näytönhaluja riittänee, puolin ja toisin.

FC Blackbirdin monitoimimiehen Nellu Petrescun mielestä joukkueen alkukausi on mennyt huonosti, mutta viime aikoina jo paremmin. Nellun ja Blackbirdin tavoitteena on voittaa keskiviikkona, ja mies veikkaa lopputulokseksi rohkeasti numeroita 3-0.

Kastarinen odottaa tasaista ottelua

Vaajakoskelaisvalmentaja (ex-Blackbird) Pertti Kastarinen odottaa ottelusta tasaista, ja sanoo paikallispelin sytyttävän aina. Blackbirdin mahdollisia JJK-apuja ei noteerata, vaan FCV keskittyy vain ja ainoastaan omaan peliinsä. Puolustuspelissä vaajakoskelaisilla on Pertin mukaan petrattavaa, sillä viime peleissä omiin on mennyt luvattoman paljon maaleja. Hyökkäys on ollut melko hyvässä kunnossa, sillä osumia on pystytty iskemään 1,7 maalin keskiarvolla. Paikallisottelusta sivussa on kuitenkin hyökkäyksen vikkelä Jukka Kosonen, kuin myös nuori Niko Kiiveri. Päävalmentaja ei näe tilannetta kuitenkaan synkkänä: —Loukkaantumiset tuovat vain mahdollisuuksia uusille pelaajille. Kastarinen toivoo myös, etteivät tuomarit nouse ottelussa liian suureen rooliin.

Hyvistä asemista otteluun

FCV:n lähtökohdat matsiin ovat kohtalaisen hyvät, sillä hirvittävän Korsholm-tappion jälkeen peliä pystyttiin parantamaan. Ylivieskassa voitto oli jo todella lähellä, mutta vääryydellä ja viekkaudella hankitun rankkarin jälkeen pisteet jaettiin 3-3 -lukemin. Kakkosvalmentaja Risto Jussilainen ei usko tälläkään kertaa pisteiden irtoavan helposti. —Maltti ja usko omaan tekemiseen ovat avainasemassa voiton saavuttamisessa.

Sarjassa FCV on tällä hetkellä jaetulla kakkostilalla, kun taas kotijoukkue Blackbird löytyy kolmanneksi viimeiseltä sijalta.

Janatuinen haluaa kohdata Birdin

FCV:n varmaotteisen topparin, talvella Blackbirdista Vaajakoskelle siirtyneen Tuomo Janatuisen mielestä on kiva kohdata vanha seura. Janatuinen ei suostu yhtymään Nellun lopputulos-arvailuihin, vaan heittää puolestaan veikkaukseksi 0-3 -tuloksen. FCV:n maali pysyi alkukaudella hyvin tukossa, mutta Tumen mukaan puolustuspäässä oli silti ongelmia jotka kuitenkin tiedostettiin, ja paikallisvastustajaa vastaan linjat tilkitään niin hyvin kuin mahdollista. Tuomo halusi lähettää vielä lopuksi terveisiä FCB:n suuntaan: ”Höynälä, varo kulmissa, oikeelta tulee!”

Telakalla pieniä muutoksia

Loukkaantumistilanne on muuttunut hieman, kun Tuomo Janatuisen polvivamma osoittautui pelättyä lievemmäksi, ja pelaaja onkin täten huomenna mukana. Myös Tarkko Savelan nilkka kestää pelaamisen, mutta Jukka Kosonen on sivussa 2-3 viikoa kylkivamman takia. Kimmo Huismanin pelaaminen on epävarmaa.
Niko Kiiveri ja Muhammad Dahir ovat pitkäaikaispotilaina sivussa. Maalivahtilegenda Jarkko Suonpäällä on lievä nilkkavamma.