Edustusjoukkue rakentuu — kolme sopimusta lisää

Joukkueen rakentaminen etenee hyvissä merkeissä, sillä viittä edellistä sopimusta on päästy täydentämään jälleen kolmella nimellä. 23-vuotias keskikentän yleispelaaja Matias Kiesilä sekä puolustajat Teemu Roponen ja Toni Koskinen jatkavat Vaajakoskella.

Pitkään FCV-paidassa pelannut Kiesilä esiintyi menneellä kaudella 14 ottelussa, enimmäkseen keskikentän keskustassa. Maaleja otteluissa ei syntynyt, mutta toissa kaudella erityisesti hyökkääjänä pelannut Kiesilä viimeisteli viisi osumaa.

21-vuotias kuopiolaistaustainen Teemu Roponen pelasi ensimmäisen kautensa Vaajakoskella ja vakiinnutti avauskokoonpanon paikkansa heti kauden alussa. Keskikesän loukkaantuminen sotki loppukauden, mutta Roponen ehti tekemään paluun kentille kauden toiseksi viimeisessä ottelussa.

25-vuotias Koskinen teki paluun Vaajakoskelle muutaman kauden tauon jälkeen ja pelasi 10 ottelussa. FC Vaajakosken lisäksi Koskinen on pelannut Äänekosken Huimassa.

”Nämä kolme pelaajaa ovat ensi kautta tarkastellessa varsin samankaltaisessa tilanteessa. ”Asenne-trio” kuvastaa kolmikkoa osuvasti. Nämä jätkät tulevat jokaiseen tapahtumaan valmiina antamaan itsestään 110%. Sellaiset pelaajat ovat joukkueelle kullanarvoisia. Nyt kaikilla on oiva mahdollisuus osoittaa talven aikana oma tasonsa ja ottaa seuraava askel pelaajina.” – Sami Okkonen

FC Vaajakosken sopimuspelaajat kaudelle 2020

 1. Ville Viljala
 2. Masa Malen
 3. Valtteri Lohi
 4. Toni Järvinen
 5. Aleksi Kaakinen
 6. Matias Kiesilä
 7. Teemu Roponen
 8. Toni Koskinen

FC Vaajakoski harjoittelee – kiinnostuneet pelaajat ovat tervetulleita harjoituksiin

Mikäli olet kiinnostunut, ota yhteys päävalmentaja Sami Okkoseen 050 343 1518.

Aleksi Kaakinen jatkaa Vaajakoskella

27-vuotias puolustaja Aleksi Kaakinen pelaa FC Vaajakosken riveissä myös kaudella 2020. Kaakinen on esiintynyt puolustuksen kaikilla pelipaikoilla ja pelasi menneellä kaudella lähes kaikki ottelut alusta loppuun.

Päävalmentaja Sami Okkonen on sopimukseen tyytyväinen:

”Olen hyvin iloinen tästä sopimuksesta. Allu edustaa joukkueessa jo kokeneempaa kaartia niin pelattujen otteluiden kuin ikänsäkin puolesta, vaikka pelaajana hän alkaa olla vasta parhaassa peli-iässä. Monikäyttöinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan puolustuksen kaikkia pelipaikkoja. Kaakinen on osoittanut tasonsa seurassa jo usean vuoden ajan ja erityisesti viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla esitykset olivat suorastaan erinomaisia.” – Sami Okkonen

FC Vaajakosken sopimuspelaajat kaudelle 2020

 1. Ville Viljala
 2. Masa Malen
 3. Valtteri Lohi
 4. Toni Järvinen
 5. Aleksi Kaakinen

Edustusjoukkueelle neljä sopimusta

FC Vaajakosken joukkueen rakentaminen tulevalle kaudelle käynnistyi positiivisissa merkeissä.

Maalivahti Ville Viljala ja kenttäpelaajat Toni Järvinen, Masa Malen ja Valtteri Lohi allekirjoittivat ensimmäiset sopimukset kaudelle 2020.

Toni Järvinen, Masa Malen & Valtteri Lohi

Tuore päävalmentaja Sami Okkonen on sopimuksiin luonnollisesti tyytyväinen.

”Joukkueen rakentaminen on saatu juuri niin hyvin käyntiin, kuin toiveissa oli. Näiden neljän pelaajan jatkaminen on ehdottoman tärkeää ensi kautta silmällä pitäen.” — Sami Okkonen

Masa Malen on Lahdessa jalkapallo-oppinsa saanut keskuspuolustaja joka siirtyi Vaajakoskelle keväällä 2018. 24-vuotias Malen pelasi kaudella 13 ottelua isossa roolissa ja teki kaksi maalia. Aiemmin urallaan Malen on edustanut Lahden Reipasta, Kuusysiä ja FC Lahtea.

”Malen on luontainen puolustuksen johtaja, joka kamppaili kevätkierroksen jalkavaivojen kanssa. Loppukausi kuitenkin antoi ennusmerkkejä siitä, mikä Masa on miehiään. Ehjän talvikauden alle saadessaan Malenilla on edellytyksiä olla koko sarjan johtavia puolustuspään pelaajia.” — Sami Okkonen

24-vuotias maalivahti Ville Viljala on pelannut FCV:n paidassa ensimmäisen kerran kaudella 2017, mutta ehti sitä ennen edustaa JJK:ta, EIF:ä, Jaroa sekä SJK:ta.

”Ville on kovissa liemissä keitetty pelimies nuoresta iästään huolimatta ja hänen jatkaminen punaisissa on seuralle todella tärkeä asia. Viljala on erittäin hyvä lähitorjuja ja hänen kyky avata peliä jalallaan on poikkeuksellisella tasolla kakkosessa. Talvella ja kesällä kärsityt jalkavammat vaikeuttivat viime kautta ja toiveissa myös Villen osalta on ehjä vuosi terveyden osalta.” — Okkonen

Edellämainittujen tavoin samaa 1995-ikäluokkaa edustavat Toni Järvinen ja Valtteri Lohi pelasivat mainion kauden FCV:n hyökkäyksessä. Viime kaudella kuusi maalia viimeistellyt Järvinen on pelannut Vaajakoskella kaudesta 2015 lähtien. Vaajakoskelaislähtöinen Lohi esiintyi ensimmäisen kerran FCV-paidassa menneellä kaudella ja teki neljä maalia.

”Toni ja Valtsu löysivät roolinsa kärkiparina viime kauden loppupuolella ja olen äärimmäisen tyytyväinen siihen, miten he kykenivät jalostamaan pelaamistaan kauden edetessä. Heidän ominaisuutensa täydentävät erinomaisesti toisiaan ja itselläni on kova luotto siihen, että ensi kaudella monella joukkueella tulee todella kova kiire tämän kaksikon kanssa.” — Okkonen

Vaajakoskella menneellä kaudella vahvasti esiintynyt Samu Suoraniemi puolestaan palaa kotiseudulleen Lappeenrantaan ja vahvistaa Kakkosessa pelaavaa PEPOa tulevalla kaudella. 25-vuotias Suoraniemi pelasi FCV-paidassa 14 ottelua ja viimeisteli kuusi maalia, mukaanlukien kauden lopussa syntynyt hattutemppu JS Herculesin verkkoon Oulussa. Aiemmin Suoraniemi on edustanut Imatran Palloseuraa, JIPPOa, EIF:ä ja JJK:ta. FC Vaajakoski kiittää Samua vahvasta panoksesta joukkueen erinomaisen kauden eteen!

FC Vaajakoskelle uusi päävalmentaja ja valmennuspäällikkö

32-vuotias Sami Okkonen on FC Vaajakosken uusi päävalmentaja.

Okkonen ottaa ohjat seitsemän kauden jälkeen päävalmentajan paikan jättävältä Mika Järviseltä. Päävalmentajan pestin lisäksi Okkonen toimii jatkossa seuran valmennuspäällikkönä, kun Anssi Viren siirtyy täysipäiväisesti Palloliiton palvelukseen.

FC Vaajakoski järjesti avoimen haun päävalmentajan ja valmennuspäällikön tehtäviin. Molemmat tehtävät herättivät kiinnostusta useissa valmentajissa ja tarkan puntaroinnin jälkeen seuran hallitus päätyi tekemään valintoja.

”Edustusjoukkueen päävalmentajan ja seuran valmennuspäällikön haku herätti laajaa mielenkiintoa niin paikallisissa valmentajissa kuin myös Jyväskylän ulkopuolella. Haastattelimme soveltuvimmat hakijat, joiden kanssa kävimme mielenkiintoiset keskustelut seuran sekä edustusjoukkueen toiminnan kehittämisestä.” – Lassi Paavolainen, puheenjohtaja

Päävalmentajana ja valmennuspäällikkönä aloittava Okkonen on toiminut FCV:ssä juniorivalmentajana kahden kauden ajan ja menneellä kaudella myös edustusjoukkueen apuvalmentajana.

”Seuran hallituksessa olemme luottavaisia Samin kykyihin hoitaa sekä päävalmentajan että valmennuspäällikön tehtävät. Sami tuntee ennestään seuran aikuis- ja juniorijalkapallon toiminnan ja on ollut molemmissa erittäin pidetty valmentaja. Samin pelaajatausta sekä yliopisto-opinnot valmennus- ja testausopista takaavat sen, että Sami on työuransa alussa kehittämässä itsestään todellista ammattilaista. Seurana olemme myös olleet parin vuoden ajan vahvasti kehittämässä toimintaamme, joten sekä Samin että seuran intressit kohtasivat hyvin. Samista seura saa työntekijän, joka varmasti innostaa muita valmentajia ja pelaajia joka päiväisessä tekemisessä.” – Lassi Paavolainen

Pelaajaurallaan Okkonen edusti pääkaupunkiseudun joukkueista mm. HIFK:ta, jota oli nostamassa Veikkausliigaan vuonna 2014. Koulutukseltaan Okkonen on liikuntatieteiden kandidaatti ja suorittaa parhaillaan maisterivaiheen opintoja Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan valmennus- ja testausoppi ja laajana sivuaineena urheilujohtaminen.

Okkonen saa edustusjoukkueen johdettavakseen erinomaisen kauden jälkeen. Sarja päättyi kymmeneen tappiottomaan otteluun ja seurahistorian parhaaseen sijoitukseen (5.), joten lähtökohdat tulevalle kaudelle ovat positiiviset.

”Oma kiinnostus tehtävään oli kova ja nyt kun tulin valituksi, niin olen tosi tyytyväinen. Loppukaudesta jäi tosi hyvä maku, kun syyskierroksella pystyimme monipuolistamaan sekä hyökkäys- että puolustuspelaamistamme.”

”Ensi kauden osalta on vielä tässä vaiheessa turha puhua sijoituksista. Sellaiset tavoitteet muovautuvat sitten sitä mukaa, kun joukkue alkaa hahmottumaan. Otetaan tältä kaudelta toimivat jutut mukaan ja viilataan tiettyjä asioita. Tuodaan uusia asioita erityisesti pallonhallintavaiheeseen, sillä siinä on vielä paljon kehitettävää. Tämä kausi antoi tosi hyvät eväät ensi kauden rakentamiseen.” – Sami Okkonen

Koko keskisuomalaisen jalkapalloilun kannalta on arvokas signaali, että nuoret valmentajat saavat erinomaisten opiskelumahdollisuuksien lisäksi mahdollisuuksia edetä myös valmentajana.

”Henkilökohtaisesti tavoitteena on olla vuoden päästä huomattavasti parempi valmentaja kuin mitä olen tänä päivänä. Jatkuva itsensä kehittäminen on avainasia.” – Sami Okkonen

Sami Okkonen
syntynyt 1987

Seurat pelaajana
Atlantis
HIFK
PK-35
Gnistan
Kiffen

FC Vaajakoski päätti kautensa tyylillä

Kymmenen ottelun tappioton putki. Siihen on hienoa päättää kausi ja Mika Järvisen valmennusura!

FCV oli kauden päättävässä ottelussaan tyly isäntä ja pyöritteli GBK:n nurin lukemin 5-1 (3-0). Viimeisessä ottelussa nähtiin FCV:n toimesta viisi osumaa, kuten myös kolmessa aiemmassakin kotiottelussa.

Kotijoukkueen maalit tekivät Peetu Lintunen pilkulta, Samu Suoraniemi, Valtteri Lohi, Niko Lohi ja Niko Högbacka.

FC Vaajakosken lopullinen sijoitus oli 38 pistettä ja viides sija. Se on seurahistorian kirkkaasti paras saldo.

Kiitos kotiyleisölle, talkoolaisille, tukijoille, pelaajille ja taustoille. Tästä jatketaan.

Avauskokoonpano

2 Kaakinen Aleksi
3 Malen Masa
7 Suoraniemi Samu
8 Järvinen Toni
9 Huisman Kimmo > Kiesilä 90′
10 Lohi Valtteri > Högbacka 86′
13 Lintinen Peetu > Haapasaari 84′
19 Koskinen Toni
20 Karlstedt Tomi
25 Lohi Niko
30 Viljala Ville

Vaihtopelaajat

11 Högbacka Niko
12 Friman Pyry
17 Kiesilä Matias
22 Roponen Teemu
33 Haapasaari Juuso

Maalit

1-0 Lintinen Peetu 14′
2-0 Suoraniemi Samu 29′
3-0 Lohi Valtteri 42′
3-1 Carlsson David 52′
4-1 Lohi Niko 78′
5-1 Högbacka Niko 90+2′