BET-FCV

FC Vaajakoski voitolla sarjakärkeen

FCV:n voitokkaat otteet Kolmosessa jatkuivat jyväskyläläistä Blue Eyes Teamia vastaan. Sarjassa kolmantena oleva BET oli ottelussa vailla mahdollisuuksia, ja lopputulos kirjattiin 0-3 (0-1). Kun FC Keitelejazz oli hävinnyt aiemmin oman pelinsä HuKille, vaajakoskelaisryhmä nousi sen ohi sarjakärkeen kolmeen pisteen erolla.
Sävelet olivat selvät kamppailun alusta lähtien. Paremmin harjoitellut FCV vei raskaalla kentällä peliä, ja BET:in hyökkäykset olivat lähinnä korkean pallon heittelyä Sükrü Üzünerin päähän. Vaajakoskelaiset hyökkäsivät laajalla rintamalla. Pasi Paakin näyttävät ulkokierteiset kukkupallot löysivät tiensä laitureina pelanneille Jari Valkoselle ja Bin Yangille, ja myös kärkipari Tomi Karlstedt-Jarmo Leskinen oli alati vaarallinen.
FCV siirtyi johtoon jakson puolivälissä, kun Karlstedt syötti Matti Haatajan hyvään maalipaikkaan, ja tämä laukoi tarkasti taka-alanurkkaan.Johto-osuman jälkeen peli pysyi FCV:n hallussa, eikä sinisilmille siunaantunut yhtään kunnollista tekopaikkaa. Vaajakoskelaisista Valkonen ja Karlstedt olivat lähellä lisäosumia, mutta edellinen veti varman päälle veskarin syliin, ja jälkimmäisen laukaus lähti maata kiertävälle radalle.
Vierasjoukkue jatkoi toisella jaksolla samaa liikkuvaa peliä, ja kamppailu ratkesi jo aikaisessa vaiheessa kahteen Leskisen osumaan. 0-2- maalissa Yang tarjoili maukkaan syötön rangaistusalueelle hakeutuneelle Leskiselle, joka teki maalin ”littimäisellä” nostolla. Ratkaisevassa kolmannessa maalissa Leskinen spurttasi toppareilta karkuun ja sijoitti ohi vastaan seikkailleen maalivahdin.Ottelun loppu meni siten, että BET heitti korkeata palloa tuloksetta Üzünerille ja ylös nousseelle Toni Kinnuselle FCV:n iskiessä vastahyökkäyksillä. Karlstedt ja Santala pääsivät avopaikkoihin, mutta kenttä oli liian liukas, pallo märkä ja maalivahti edessä.
Loppuminuuteilla nähtiin ikävä episodi, kun Üzüner puski taklaustilanteessa Harri Jauhiaista ohimoon ulosajon arvoisesti. Kokeneen pelimiehen luulisi ymmärtävän, ettei moinen kuulu jalkapallokentille, eikä ketään varmasti haittaa, jos teosta napsahtaisi pitempikin pelikielto.Ryhdikkäästi puolustuslinjassa esiintynyt Jauhiainen ei onneksi loukkaantunut tilanteessa.FC Vaajakosken puolustuslinja sekä maalivahti Jarkko Suonpää esiintyivät mittelössä ryhdikkäästi pitämällä BET:in poissa maalipaikoista.
FCV:n kokoonpano: Suonpää; Huhtanen-Muurikainen-Jauhiainen-Antila; Valkonen (Laitinen 68’)-Haataja (Sipinen 85’)- Paakki (Suoniemi 82’)-Yang (Pekkanen 65’); Karlstedt-Leskinen(Santala 75’)