23-25/5 Seinäjoki, Luiz Antonio Cup D13

Bussimatkaan lähdettiin perinteisesti Vaajakosken kaukalolta perjantai-iltana 23/5 hyvissä tunnelmissa ja pelin nälkäisinä. Bussiin hyökkäsi 16 peluria, valmentaja ja kolme yli-ikäistä huoltajaa ja toki tarvittiin bussille kuski joka homma lankesi Teron isälle FCV P95 kiittää.

Perille Seinäjoelle päästiin yhden pysähdyksen taktiikalla, korttiringin tappaessa aikaa takapenkillä ja muiden muuten vaan turistessa. Perille päästyämme suoritimme asettumisen Marttilan koulussa luokka majoitukseen ja tässä vaiheessa saatiin vielä Eetusta yksi vahvistus lisää. Eli joukkueen kokonaisvahvuudeksi saatiin näin 17 poikaa. Majoitus järjestelyistä suoriuduttiin jouhevasti ja sitten porukka hajaantui vielä ruokailemaan joko lähi nakkikioskille tai paikalliselle Hesburgerille. Nukkamaan käytiin maha täynnä ilta kymmeneltä ja yleinen tarinointi loppui hiljakseen jo ennen puolta yötä. Yö meni kuorsauksen ja matkapatjojen vinkumisen säestyksessä hyvässä sovussa.

Lauantai (24/5) aamulla herätyksen piti olla vasta kello seitsemän, mutta pelin odotuksesta johtuen porukka oli jo tikkana hereillä puolituntia etuajassa. Sitten ei muuta kuin aamiainen koululla ja urheilumieltä täynnä kohti Seinäjoen ravirataa, jossa pelit pelattiin raviringin sisäpuolella olevalla hyväkuntoisella tosin hiukka kuoppaisella nurmella.  

Alkulämmittelyjen jälkeen päästiin tosi toimiin 9:40 VPS:n valkoista joukkuetta vastaan. Ensimmäinen erä edettiin tasaisesti yhtään maalia tekemättä eli toinen erä aloitettiin puhtaalta 0-0 pöydältä. Toisen erän alussa VPS otti rivakan alun tekemällä pelin ensimmäisen maalin. Tästä kuitenkaan lannistumatta FCV jatkoi taisteluaan ja Miiro onnistuikin tekemään FCV:lle turnauksen ensimmäisen maalin Riston hyvän maaliteko yrityksen jälkitilanteesta. Tästä innostuneena FCV jatkoi kovaa painostustaan ja puolivälissä erää Oskari onnistui maalin teossa Heikin tarjoilemasta syötöstä. Valitettavasti melko nopeasti tämän maalin jälkeen vastustaja pääsi vielä tekemään yhden maalin ja kun FCV ei saanut enää kovasta yrityksestä huolimatta tehtyä yhtään maalia niin ensimmäinen pelimme Seinäjoella päättyi 2-2 tasapeliin.

Varsin pitkän ruokailutauon jälkeen jatkettiin pelejä FC Ulvilaa vastaa 13:00 jo hyvinkin helteisissä olosuhteissa, raviradan lämpömittarin näyttäessä parhaillaan 22 astetta. Tämä peli olikin sitten melkoista maalijuhlaa alkaen Riston tekmällä jonka hän hoiti maaliin Konstan antaman vaparin jälkitilanteesta. Vastustaja pääsi tekemään tässä välissä yhden maalin ennen kuin Tero teki ratkaisun Miiron hienosta puolen kentän pystysyötöstä. Kun Miiro vielä ennen puoliaikaa viimeisteli itse yhden maalin niin puoliajalle mentiin tilanteessa 1-3. Toisessa erässä Konsta teki vielä maalin Tinon ja Oskarin hyvästä esityöstä. Tosin pelin loppupuolella FC Ulvila ehti vielä tehdä yhden maalin FCV:n verkkoon, niin toinen peli päättyi hyvän pelin jälkeen FCV hyväksi 2-4.

Lauantain viimeinen peli käytiin jälleen pitkän ja helteisen tauon jälkeen ikäluokan ennakko suosikkia TP Seinäjokea vastaan. Tässä pelissä vastustajan joukkueen tehokkuus, kuuma ilma ja muutama loukkaantuminen vei FCV:n pelistä parhaimman terän ja pelissä tuli sitten FCV:lle turnauksen ensimmäinen tappio 5-0.

Illalla osa pojista lähti vielä käymään läheisellä uimahallilla ottamaan lisä kyytiä vesiliukumäessä ja taisi sieltä lähteä mukaan yksi turvakaidekin. No tekevälle sattuu. Illan ruokailu oli järjestetty turnauksen ohjelman mukaan paikallisessa pizzabuffet tyyppisessä ruokailussa ja kyllä tällaisen päivän jälkeen pizzaa hukkuikin nälkäisten poikien ja miksei myös huoltojoukkojen suihin. Tämän päälle useammat pojat vielä tuhosivat huomattavan määrän jäätelöä jälkiruoaksi. Muutaman karamellikilon ja muun ilta-aktiviteetin jälkeen uni koitti pelurille laumalle hiukka Teräsbetonin viisuesityksen jälkeen. Euroviisujen lopputulosta ei kukaan enää jaksanut silmät auki seurata, tosin ei ollut kyllä telkkariakaan josta sen olisi nähnyt.

Sunnuntai-aamuna ahtaanpaikan leirin herätys oli jo perinteisesti 7:00 jonka jälkeen syöksyimme taas syömään aamupalaa koulun ruokalaan. Ennen kentälle paluuta joukkue suoritti ansiokkaasta majoitusluokkansa raivauksen tappioina ainoastaan (tässä vaiheessa) kaksi paritonta mustaa sukkaa.

Päivän ensimmäinen peli oli viimeinen lohkon peli Lapuan Virkiää vastaa. Peliin lähdettiin ennakkoluulottomalla 8-2-0 hyökkäystaktiikalla. Peli olikin vahvasti lähes koko ajan Lapuan maalilla ja ensimmäisessä erässä Tero sai aikaan FCV:n ensimmäisen maalin ja toisessa erässä nähtiin sellainen harvinaisuus kuin maalivahdin tekemä maali, jonka Jiri potkaisi vapaapotkusta suoraan sisään. Näin hyökkäysvoittoinen taktiikka tuotti aamun ensimmäisessä pelissä 2-0 voiton.

FCV pelasi näin seuraavat pelinsä sijoista 7-9. Ensimmäisessä sijoituspelissä vastaan tuli Ilmajoen Kisailijoiden joukkue. Peli alkoi hienosti Konstan tekemällä 1-0 johto maalilla. Mutta tasaisesta väännöstä huolimatta vastustaja sai tehtyä ensimmäisessä erässä yhden mallin ja täydensi vielä saldoaan kahdella maalilla toisessa erässä eli peli päättyi IK:n voittoon 1-3.

Turnauksen viimeinen peli käytiin jo aikaisemmasta turnauksesta tuttua Vaasalaista Kiistoa vastaan. Peliin lähdettiin samanlaisella hyökkäävällä otteella kuin aikaisemmissakin sunnuntain peleissä. Ensimmäinen erä alkoi myös pirteästi kun Tero jatkoi Jirin antaman vapaapotkun maalin saakka. Kun samassa erässä tekivät Konsta ja Tino vielä maalit mieheen, niin FCV:n osalta turnauksen viimeiseen puoliaikaan lähdettiin turvallisessa 0-3 johdossa. Toisessa erässä ei enää maaleja syntynyt huolimatta Muuramen yrityksen pojilta saamastamme upeasta kannustuksesta joka oli varmasti koko turnauksen upein huuto kuoro. Näin osoitettiin hienoa keskisuomalaista yhteistyötä keskellä pohjanmaata. Tällä tavalla päättyi siis FCV.n viimeinen peli turnauksessa 0-3 voittoon.

Pelillisenä saaliina Seinäjoen Luiz Antonio turnauksesta oli kaksi tappiota, yksi tasapeli ja kolme voittoa, näillä saavutuksilla sijoituimme turnauksessa sijaluvulle kahdeksan, viidentoista D13 joukkueen joukossa. Hyvä poijjaat näin pohjalaisittain sanottuna.

Viimeisen pelin jälkeen palkittiin vielä kentällä ja kentän ulkopuolella kunnostautunut Fair Play-pelaaja minkä kunnian tällä kertaa sai Ronnie. Ei sen enempää palkittuna, mutta kovasti huoltojoukkojen kehuja saaneena pelaamisesta kentällä huomioitiin myös Eetu.

Paluumatkalle lähdettiin vielä tukevan lounaan jälkeen ja huomatavan makeismäärän (kun kerran niiden syönti oli nyt sallittu) ryydittämänä kohti Vaajakoskea.

Yhteenvetona turnausviikonloppumme onnistui hienossa kesäisessä säässä upeasti. Pojat pelasivat hyvää jalkapalloa ja käyttäytyivät esimerkillisesti myös kentän ulkopuolella mukaan lukien koulumajoituksen ja kaupungilla tapahtuneet ruokailutkin. Siitä kiitos pojille. Myös turnauksen valmennusjohdolle ja huolto/kannustus/varaisä jne porukalle esitämme myös lämpimät kiitokset.

Turnaus matkalle osallistuivat pelaajista Tero, Eetu, Juhana, Miiro, Jiri, Risto, Joona, Jomppa, Ronnie, Tuomas, Juho, Heikki, Konsta, Tino, Sampo, Oskari ja Jesse. Valmennus johdossa totutusti Veke, jojona Seppo ja huollossa Jorma ja Arto. Mukaan saatiin myös lauantaina meidät yllättäneet muut pitkä/lyhytmatkalaiset kannatusjoukot. Eli peleissämme tunnelma oli kuin kotona Jyskässä. 

 

Turnauksesta otetut kuvat löytyvät jostain internetin syövereistä osoitteesta  http://www.flickr.com/photos/fcvp95_luiz_antonio/. Toivottavasti pääsette näiden kuvien mukana nauttimaan kanssamme hienosta jalkapallo viikonlopusta vielä uudestaan.

Jos turnauksen järjestäjät tätä sattuvat myös joskus lukemaan niin FCV P95 kiittää hienoista turnaus järjestelyistä.